Hoitajalakon ensimmäinen vaihe päättyy perjantaina – Tays Sastamalan vuodeosastot pysyvät kiinni

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti keskiviikkona, että Tampereen yliopistollinen sairaala keskittyy vain päivystykseen pääsiäisenä. Sairaanhoitopiiri varautuu entistä laajemman lakon alkamiseen keskiviikkona 20. huhtikuuta, ellei sovintoa tätä ennen löydy.

Tehyn ja Superin lakon vuoksi Taysin leikkaus- ja vastaanottoaikoja on peruttu.

14.4. 15:24

Tehyn ja Superin lakko jatkuu perjantaiaamuun 15.4. kello 6 asti.

Sairaanhoitopiirin mukaan Tampereen yliopistollinen sairaala Tays pyrkii kaikin keinoin turvaamaan päivystystoiminnan, mutta päivystyksen ruuhkat todennäköisesti pahenevat ja päivystystoimenpiteiden odotusajat venyvät.

Tays on joutunut perumaan pääsiäistä edeltäviltä päiviltä kiireistä hoitoa, kuten syövän hoitoa ja tutkimusta. Sairaalasta ollaan henkilökohtaisesti puhelimella tai tekstiviestillä yhteydessä potilaisiin, joiden vastaanotto- tai toimenpideaika perutaan.

Lakko päättyy perjantaiaamuna mutta alkaa uudelleen keskiviikkona 20.4. klo 6, ellei sovintoratkaisua ole löytynyt. Pääsiäisenä perjantaista maanantaihin Tays hoitaa ensisijaisesti päivystystä.

”Pyrimme tekemään mahdollisuuksien mukaan myös joitain muita kiireisiä hoitoja. Koska suojelutyöresurssit ovat tänään saamamme tiedon mukaan ensi viikon keskiviikkona 20.4. erittäin huonot, emme voi avata vuodeosastojamme Tays Valkeakoskelle tai Tays Sastamalaan muutamaa pyhäpäivää ja yhtä arkipäivää varten”, kertoo johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysista.

Tays avaa kuitenkin Valkeakosken yhteispäivystyksen perjantaista 15.4. alkaen siten, että päivystys palvelee alueensa asukkaita ainakin perjantaista tiistaihin klo 8–20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos