Pirkanmaalta paljastui isoja palkkaeroja: Jopa tuhansia euroja enemmän samassa sote-työssä – ”Ostettu työntekijä töihin ja osaamista isolla rahalla”

Ilmiö koskee erityisesti maakunnan reuna-alueiden pieniä kuntia ja ammattiryhmiä, joissa tekijöistä on tällä hetkellä eniten pulaa. ”Etäisyyksien laki tässä on puhunut”, sanoo henkilöstöasioiden valmistelua Pirkanmaalla johtava Taina Niiranen. Hyvinvointialueella palkat pitää harmonisoida eli yhtenäistää. Yleensä se tapahtuu korkeimman palkan mukaan.

Hoitajat vaativat palkankorotusta mielenosoituksessa, joka keräsi perjantaina 15.4. arviolta 300–400 alan työntekijää ja opiskelijaa Tampereen keskustaan. Tuomo Isokangas työskentelee psykiatrisena sairaanhoitajana Pitkänniemen sairaalassa.

20.4. 8:45

Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelussa on paljastunut huikeita palkkaeroja joidenkin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattiryhmien sisällä. Henkilöstöasioiden valmistelua johtavan Taina Niirasen mukaan kuukausipalkoissa voi olla jopa tuhansien eurojen eroja, vaikka kyse on samoista tehtävistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos