Ideoi ja äänestä, miten Sastamala käyttää 50 000 euroa nuorten hyvinvointiin

Skeittaaja illan hämärässä Kaalisaaren skeittiparkissa kesällä 2018.

21.4. 6:00

Sastamalalaiset voivat itse vaikuttaa ideoimalla ja äänestämällä, miten kaupungin budjetista käytetään 50 000 euroa kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseen. Vuonna 2022 osallistavan budjetoinnin teemana on nuorten hyvinvointi.

Ehdotuksia voi tehdä toukokuun aikana.

Nuorten hyvinvoinnin edistämiseen tarkoitettu määräraha on suunnattu 13–29-vuotiaiden nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Ideoiden tulee liittyä esimerkiksi nuorten vapaa-ajanviettoon ja elintapoihin, päihteettömyyden ja mielenterveyden tukemiseen tai osallisuuden, yhteisöllisyyden ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksien vahvistamiseen. Ideoinnille ei ole valmiita sääntöjä, mutta niiden tulee olla mahdollisimman toteuttamiskelpoisia ja koskettavan mahdollisimman laaja-alaisesti nuoria koko Sastamalan alueella.

Kesäkuun aikana kaupungin virkamiehistä koostuva arviointiryhmä käy läpi tulleet ideat ja valitsee äänestykseen menevät. Tänä vuonna nuoret saavat päättää, mitkä hankkeet toteutetaan.

Elokuun aikana toteutettavista ideoista äänestävät nuorisovaltuusto sekä yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijat. Ideat tulee toteuttaa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos