Hävikkiruuan myynti laajenee Sastamalassa – Syömättä jäänyttä kouluruokaa voi nyt ostaa kotiin

Koulujen hävikkiruoka on tarkoitettu lähinnä henkilökunnalle.

Hävikkiruuan myynti laajenee Sastamalan kaikille kouluille.

27.4. 15:00

Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Servi on laajentanut hävikkiruoan myyntiä kevään aikana kaikille Sastamalan kouluille, joilla se tarjoaa ruokapalveluita.

Hävikkiruoan myynnin lisäämistä kouluilla vauhdittivat Servin omat tavoitteet ruokahävikin vähentämiseksi sekä koulujen henkilökunnalta tulleet toiveet ylijääneen kouluruoan myynnin mahdollistamisesta.

Merkittävä ruokahävikin aiheuttaja ravitsemuspalvelusektorilla on tarjoiluhävikki eli syömättä jäänyt ruoka, joka on ollut linjastossa tarjolla tai valmistettu sitä varten. Tarjoiluhävikkiä syntyy etenkin silloin, kun ruokailijamäärissä on merkittäviä vaihteluita, joita ei ole voitu huomioida ennakkoon.

Servissä tarjoiluhävikkiä on torjuttu jo pidemmän aikaa myymällä lounasruokailusta jäänyttä hävikkiruokaa asiakkaille kotiin vietäväksi Hopunkallion ravintolassa, Kahvila Pukstaavissa sekä Sastamalan kaupungintalolla sijaitsevassa Henkilöstöravintola Vintissä. Lisäksi hävikkiruoan myyntiä on pilotoitu viime vuoden ajan kolmella koululla: Sylväällä, Suodenniemellä ja Vareliuksessa.

Kevään aikana hävikkiruoan myyntiä on laajennettu kaikille Sastamalan kouluille, joilla Servi tuottaa ruokapalveluita.

Hävikkiruokana myydään linjastoon jäänyt sekä kyseiselle päivälle valmistettu pääruoka, lisäkkeet ja salaatti. Myynti tapahtuu heti viimeisen kouluruokailun päättymisen jälkeen.

Kouluilla hävikkiruoan myynti on kohdistettu kaikille koulukiinteistöissä työskenteleville työnantajasta riippumatta.

Maksutapana toimii MobilePay-mobiilimaksu, sillä koulujen keittiöillä ei ole korttimaksuja mahdollistavia maksupäätteitä eikä niillä käsitellä käteistä rahaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos