Sastamalan Oppaat palkitsi tärkeän yhteistyökumppaninsa – Reisuköppi kirjamuseo Pukstaaville

Paikalliset matkailuoppaat ovat myöntäneet Reisuköpin eli Matkasauvan Suomalaisen kirjan museo Pukstaaville. Tunnustus on järjestyksessään kolmastoista.

Kirjamuseo Pukstaavi palkittiin Sastamalan Oppaiden Reisuköpillä.

9.5. 14:00

Sastamalan Oppaiden perinteinen matkailupalkinto Reisuköppi eli Matkasauva on jälleen jaettu. Tällä kertaa Reisuköppi luovutettiin Suomalaisen kirjan museo Pukstaaville.

"Matkailuoppaat johdattavat opastettavia ryhmiään tutustumaan Pukstaavin elämyksellisiin ja osallistaviin näyttelyihin, jotka esittelevät kirjaa ja kirjakulttuuria useista kulmista. Tarvittaessa matkailuoppaat toimivat myös oppaina Pukstaavin näyttelyissä", sanoo Sastamalan Oppaiden puheenjohtaja Eija Vaateri.

Pukstaavin päänäyttelyn Kirjanystävän kirjahyllyssä on tällä hetkillä esillä runoilija Kaarlo Sarkiaan liittyvää kirjallisuutta Marja Koukun kokoelmista syyskuun loppuun asti. Pakopelimuotoisessa Kadonnut mestariteos -näyttelyssä kävijät pääsevät tutustumaan yllättävällä tavalla kirjailijan työhön.

Pukstaavi valmistautuu kesään tarjoamalla erilaisia tapahtumia, kuten koko perheen karnevaalit lauantaina 21. toukokuuta, lasten kesäiset Touhutiistait sekä kiinnostavat esiintymiset Vanhan kirjallisuuden päivien aikana.

"Pukstaavi on myös Kiehtova Kirjakortteli –kävelyopaskierroksen keskiössä. Oppaan johdolla tutustutaan paikallisiin kirjakulttuurin helmiin, kuullaan tarinoita ja koetaan kaikkia aisteja kutkuttavia tunnelmia. Korttelia halkovalla Marttilankadulla on parin sadan metrin matkalla viisi kirjakauppaa ja kaksi museota. Tämä historiallinen postitie on oikea kirjanrakastajan paratiisi ja Pukstaavi sen sydän", jatkaa Vaateri.

Sadan vuoden takaiseen maailmaan ja Kirjakorttelin menneisyyteen voi sukeltaa Apteekkarin aikaan –mobiilipelissä, jonka toteutuksessa myös Sastamalan Oppaat oli mukana.

Erityisen iloisia oppaat ovat siitä, että Pukstaavi on ilmeikäs kirjan koti, joka tarjoaa kirjakulttuuritapahtumia ympäri vuoden. "Pukstaavissa viihtyvät kaikenikäiset", toteaa Vaateri.

Inspiroivaa yhteistyötä

Pukstaavi on Sastamalan Oppaiden tärkeä yhteistyökumppani. "Yhteistyö on ollut aina antoisaa ja inspiroivaa, ja sitä on vienyt eteenpäin yhteinen tavoite tuottaa kiinnostavia ja laadukkaita palveluja sekä nostaa esille Kirjakorttelin ainutlaatuisuutta", kuvailee museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvi.

Sastamalan Oppaat jakaa Reisuköpin vuosittain. Tämä tapahtuu Suomen matkailuoppaiden päivänä 6. toukokuuta tai sen lähitienoossa.

Tunnustus myönnetään kiitoksena hyvästä yhteistyöstä ja merkittävästä toiminnasta matkailun edistämiseksi alueellamme.

Valtakunnallinen Suomen Opasliitto on perustettu vuonna 1974 ja Sastamalan Oppaat vuonna 1979. Suomen matkailuoppaiden päivää on vietetty vuodesta 2019 ja kansainvälistä matkailuoppaan päivää jo vuodesta 1989.

Sastamalan matkailuoppaiden lisäksi Sastamalan Oppaisiin kuuluvat Huittisten, Punkalaitumen ja Lavian matkailuoppaat.

Mitä?

Sastamalan Matkasauvat eli Reisuköpit

2022 Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi

2021 Keikyän Perikunta ry / Keikyän riippusilta

2020 Huittisten museo

2019 Sastamala Gregoriana

2018 Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry

2017 Ritajärven luonnonsuojelualue

2016 Galleria Akseli

2015 Nahkaverstas Eliisa Marjaana

2014 Talonpoikaismuseo Yli-Kirra

2013 Herra Hakkaraisen talo

2012 Lahjatalo ja Galleria Ansa Puntalo

2011 Herkkujuustola

2010 Anneli Keinonen Oy

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos