Sastamalassa vieraillut sisäministeri väestönsuojista: ”Lähtökohtaisestikaan ei ole ajateltu, että jokaiselle on” – Maaseutu voi olla poikkeusoloihin jopa kaupunkeja paremmin varautunut

Sastamalassa keskiviikkona vieraillut sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) toisti turvallisuuspoliittisesta selonteosta tutun arvion siitä, että hybridiuhat todennäköisesti lisääntyvät. Kotitalouksissakin kannattaa varautua. Etenkin yksi tärkeä asia olisi hyvä löytyä jokaisesta kodista.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) vieraili Sastamalassa keskiviikkona. Hän ei ole kertonut kantaansa Nato-jäsenyydestä, mutta myönsi suhtautumisensa muuttuneen aikaisemmasta. Hän totesi, että luottamus Venäjän toimintaa kohtaan on kärsinyt. Yllättävää on ollut myös se, miten laajamittainen ja raakalaismainen Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ollut. ”Lähtökohtaisesti myös sodassa on säännöt ja niistä Venäjä ei ole pitänyt lainkaan kiinni”, sisäministeri totesi.

5.5. 13:28

Sisäministeri Krista Mikkonen kaartaa Sastamalan kirjamuseon Pukstaavin pihaan tummennetuin lasein varustetun auton kyydissä. Ministeri on ehtinyt vierailla päivän aikana Hämeenlinnassa ja Tampereella. Viimeisenä vuorossa on Sastamala ja paikallisten Vihreiden järjestämä tilaisuus, jonka aihe ei yllätä. Suomen turvallisuustilanne ja varautuminen poikkeusoloihin puhuttavat nyt laajasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos