Taruhahmoiksi pukeutuneet kilpailevat Sastamalassa toukokuun lopussa – Tästä kirjaston tapahtumassa on kyse

Ensimmäistä kertaa Sastamalassa järjestetään cosplay-tapahtuma ja pukukilpailu, johon jokainen saa osallistua haluamansa hahmon asulla.

Kuvassa cosplay-harrastajia Porissa 2021

15.5. 14:00

Sastamalassa voi toukokuun 21. päivänä tutustua tavallista erikoisempaan harrastukseen, kun kaupunginkirjastolla järjestetään kautta aikain ensimmäinen cosplay-tapahtuma.

Tapahtumassa voi tutustua cosplay-kulttuuriin esimerkiksi Mitä on cosplay -paneelin avulla. Lisäksi kirjastolla on tarjolla vihreää teetä sekä teemaan liittyviä pajoja, joissa monessa hyödynnetään kädentaitoja.

Pajoissa työstetään muun muassa manga-sarjakuvia sekä paperista taiteltavia origameja. Tarjolla on myös susuwatari-paja, jossa tehdään lankatupsuista pieniä mustia susuwatareja. Ne ovat anime-elokuvista tuttuja henkiä, jotka ilmestyvät, kun siirrytään valoisasta paikasta pimeään. Pajoihin toivotaan ennakkoilmoittautumista.

Kuvassa Hanna Takalo, joka on yksi asukilpailun tuomareista. Kuva on otettu cosplay-tapahtuma Animeconista.

Päivä huipentuu kaikille avoimeen cosplay-pukukilpailuun ja yhtenä sen tuomareista toimii pitkään cosplayta harrastanut Hanna Takalo. Laji tuo hyvin esiin erilaisia kädentaitoja, sillä suurin osa cossaajista, eli cosplay-harrastajista, tekee pukunsa itse. Kilpailussa on sääntönä, ettei valmiilla puvulla voi kilpailla, mutta muokatun tai itsetehdyn puvun kanssa kaikki ovat tervetulleita osallistumaan.

Mitä?

Cosplay

  • Cosplayssa pukeudutaan suosikkihahmoihin, jotka voivat olla esimerkiksi sarjakuva-, peli- tai animehahmoja

  • Cosplay-tapahtumissa harrastajat usein tapaavat ystäviään ja niissä yleensä järjestetään pukukilpailun lisäksi paneeleita ja työpajoja.

  • Cosplay tulee sanoista costume ja play.

  • Cosplay on nykymuodossaan lähtöisin Japanin suunnalta ja suurin osa asujen hahmoista onkin kehitetty Japanissa.

Tapahtumalauantaina avataan myös kirjaston uusi pelihuone, jossa voi tutustua erilaisiin konsolipeleihin. Paikalla on myös Sastamalan nuorisopalvelut ja onnenpyörä.

Lisäksi tapahtumassa on taidekuja, josta voi ostaa esimerkiksi cosplay-kulttuuriin liittyviä käsitöitä, kuten erilaisia pukujen osia tai vanhoja animepokkareita. Päivän aikataulu löytyy Sastamalan tapahtumasivuilta.

Cosplay-tapahtuma Sastamalan kaupunginkirjastossa lauantaina 21. toukokuuta. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos