Sastamala suunnittelee kesällä sulkeutuvan päiväkodin varakäyttöä – Kasvatusjohtaja: ”Emme tiedä Ukrainan tilanteesta”

Keskustan päiväkoti sulkeutuu suunnitellusti, mutta tilat jäävät kaupungille.

Sastamalan kaupunki on päättänyt sulkea Keskustan päiväkodin, kun Muistolaan avautuu uusi yksityinen Norlandia-päiväkotien yksikkö. Päiväkoti voisi toimia varalla, jos Ukrainasta saapuville järjestetään varhaiskasvatusta.

9.5. 16:22

Sastamalan kaupunki varautuu järjestämään Ukrainasta saapuville maahantulijoille tarvittaessa varhaiskasvatusta. Tällaiseksi paikaksi on pohdittu Sastamalan Pororannassa sijaitsevaa Keskustan päiväkotia, jonka toiminta loppuu heinäkuun lopussa.

Sastamalan kaupungin kasvatusjohtajan Pekka Kareksen mukaan päiväkodin toiminta loppuu suunnitellusti ja niin kuin sivistyslautakunta helmikuussa päätti. Tilat jäävät kuitenkin kaupungille, ja niihin voidaan miettiä muuta käyttöä.

”Ne jäävät varalle, koska emme tiedä Ukrainan tilanteesta ja siitä, lähdetäänkö Ukrainasta saapuneille tarjoamaan varhaiskasvatusta”, Kares toteaa.

Ratkaisu sinällään ei liity Sastamalassa parhaillaan käytävään keskusteluun varhaiskasvatuspaikkojen riittävyydestä.

Varhaiskasvatuspaikkojen määrä ja laatu nousivat esiin Sastamalan kaupunginvaltuustossa huhtikuun lopussa, kun sosiaalidemokraatit jättivät valtuustoaloitteen, jossa kiinnittivät huomiota etenkin kaupungin keskustan ja läntisen alueen tilanteeseen.

Kares sanoo, että varautuminen ukrainalaisten tulijoiden varhaiskasvatukseen on eri asia.

Lue lisää: ”Alueen päiväkodeissa ei ole tilaa uusille lapsille” – Valtuutetut huolestuivat päivähoidon riittävyydestä etenkin kahdella alueella Sastamalassa

Sastamalan kaupunki teki päätöksen Keskustan päiväkodin lopettamisesta helmikuussa. Lautakunta perusteli päätöstä sillä, että Keskustan päiväkoti voidaan sulkea, koska Muistolaan avautuu uusi yksityinen Norlandia-päiväkotien yksikkö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos