Ylös, ulos ja liikkeelle! ”Kaikki liikunta lasketaan” – Näin Sastamalan liikuntakampanja toimii

Sastamalassa kannustetaan ihmisiä liikkumaan. 30 minuutin liikuntasuorituksia kerätään koko kesän ajan.

Kunhan järvivesi vähän lämpenee, niin liikuntaneuvoja Jani Vostrakov pulahtaa laiturilta veteen. Laiturit odottavat jo uimareita Pororannassa.

21.5. 14:00

Ulkoiluta koiraa, leikkaa nurmikkoa, tee metsätöitä, pelaa frisbeegolfia, jumppaa, juokse tai patikoi. Tekemisellä ei ole väliä, kunhan liikkuu.

Näillä ohjeilla käynnistyy Sastamalan liikuntakampanja Sastamalan Satanen.

Kampanjan tavoitteena on saada sastamalalaiset liikkumaan. ”Vähintään puoli tuntia liikuntaa kerralla”, sanoo Sastamalan kaupungin liikuntaneuvoja Jani Vostrakov.

Kampanjassa kerätään rasteja ruutuun. Puolen tunnin liikuntasuorituksesta saa korttiin yhden rastin. Saman päivän aikana voi kerätä useampia rasteja. Sadalla liikuntasuorituksella kortin saa kerättyä täyteen.

”Kaikki liikunta lasketaan. Yhtä lailla käy kova treenaaminen kuin kevyempi liikunta. Jokainen liikkuu omista lähtökohdistaan”, Vostrakov sanoo.

Liikkumaan kannustetaan paitsi liikunnan ilosta, myös palkintojen toivossa. Kaikkien rastikorttien palauttaneiden kesken arvotaan kolme sadan euron arvoista lahjakorttia paikallisiin urheiluliikkeisiin.

”Kortin ei tarvitse olla täynnä rasteja, jotta voi osallistua arvotaan. Riittää, että palauttaa kortin.”

Kaalisaaressa voi harrastaa monenlaista liikuntaa. Jani Vostrakov kiipesi kiipeilytelineeseen.

Jokainen liikkuu itseään varten

Homma perustuu Vostrakovin mukaan rehellisyyteen. ”Jokainen liikkuu itseään varten ja tulos on se, jonka siitä itselleen saa.”

Liikuntakampanja on tuttu viime kesältä. Silloin rastikortteja meni jakoon 350 kappaletta, joista palautettiin alle puolet. Nyt kampanja toteutetaan hieman eri tavalla. ”Niissä korteissa, jotka palautettiin viime syksynä, oli liikuttu paljon. Nyt korttia ei tarvitse kerätä täyteen rasteja, vaan jokainen liikkuu omalla tavallaan.”

Liikuntasuorituksia kerätään koko kesän ajan. Rastikortit tulevat jakoon maanantaina 23. toukokuuta Vinkin vapaa-aikakeskuksessa ja Sastamalan kirjastoissa, Stormia lukuun ottamatta. Kortin voi tulostaa tai täyttää sitä sähköisesti Sastamalan liikuntapalveluiden verkkosivuilla keskiviikosta alkaen.

Korttien palautusaika on 15.–28. elokuuta. Arvonnan voittajat julkistetaan syyskuussa.

Liikuntakampanja Sastamalan Satanen korvaa aiemmin järjestetyn haastepyöräilyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos