Sastamala haastattelee ukrainalaiset työikäiset omalla kustannuksellaan – Kaupunginjohtaja: ”Haluamme edetä normaaleja väyliä nopeammin”

Sastamalaan on saapunut tällä hetkellä noin 140 Ukrainan pakolaista. Kaupunki haluaa tuoda työnhakijat ja työnantajat yhteen mahdollisimman nopeasti. Työllistämisestä kiinnostuneille yrityksille on tulossa oma tilaisuus.

Sastamalan opisto tekee ukrainalaisten työikäisten haastattelut.

24.5. 11:27

Sastamalan kaupunki auttaa Sastamalaan tulleita työikäisiä ukrainalaisia työ- tai koulutuspaikan saamisessa alueelta. Kaupunki aloittaa näiden alkuhaastattelut tiistaina 24. toukokuuta. Niiden tarkoituksena on kartoittaa ukrainalaisten työllistymismahdollisuuksia sekä koulutustarvetta. Haastattelut toteuttaa Sastamalan Opisto.

Sastamalaan on tähän mennessä saapunut noin 140 Ukrainan pakolaista. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että pyrkii haastattelemalla selvittämään ukrainalaisten työikäisten ja työmarkkinoille suuntaavien henkilöiden koulutustaustoja, työkokemusta ja osaamista, jotta heidät voidaan ohjata hakemaan työtä suoraan paikallisista yrityksistä.

”Kaupungin tarkoituksena on tuoda työnhakijat ja työnantajat yhteen mahdollisimman nopeasti ja joustavasti”, tiedotteessa todetaan.

Sastamalan kaupungin elinkeinopalvelut ja työllisyyspalvelut kartoittavat nyt yhteistyössä yrityksiä, joilla on valmiudet työllistää Ukrainasta saapuneita henkilöitä. Kaupunki järjestää myös paikallisille yrityksille suunnatun, ulkomaalaisten työllistämiseen liittyviä asioita käsittelevän Kesäaamukaffeet-tilaisuuden 14. kesäkuuta.

Ne haastateltavat, jotka tarvitsevat TE-palveluita, ohjataan TE-toimistoon, missä heille tehdään virallinen alkukartoitus ja kotoutumissuunnitelma.

Alkuhaastattelut kunnan kustannuksella

Työikäisten työmarkkinoille suuntaavien henkilöiden alkuhaastatteluista ei ole luvattu kunnille korvauksia. Maahanmuuttovirasto korvaa kunnille ainoastaan työvoiman ulkopuolelle jäävien maahanmuuttajien alkukartoituksesta 700 euroa henkilöä kohti.

Sastamalan kaupunki toteaa toimivansa nyt omalla riskillä vastatessaan työvoiman piiriin kuuluvien ukrainalaisten alkuhaastatteluista.

”Näemme, että työmarkkinoille sijoittuminen tai koulutuspaikan saaminen on ensisijaisen tärkeää kotouttamisen ja uuteen maahan asettumisen näkökulmasta katsottuna. Tästä syystä haluamme edetä tässä asiassa hieman normaaleja väyliä nopeammin”, kommentoi Sastamalan kaupungin johtaja Jarkko Malmberg.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos