Kärmekallion tuulivoimakaava hyväksyttiin, kaupunginhallitus ei ollut yksimielinen

Tammikuussa kaupungille luovutettiin tuulivoimapuistoa vastustavien yli 500 allekirjoittajan adressi. Adressin luovuttivat Juho Pärssinen, Tanja Veittimäki, Maija Siuko ja Ville Myllymaa, jotka kaikki asuvat vähintään muutaman kilometrin säteellä suunnitellun tuulivoimapuiston vaikutusalueelta.

31.5. 9:44

Sastamalan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaavoitussopimuksen tanskalaisomisteisen Eurowind Energy oy:n kanssa. Se tarkoittaa kaavoituksen käynnistymistä 11 neliökilometrin kokoiselle alueelle Myllymaan ja Hongistonmaan välille.

Perussuomalaisten Maire Villo ehdotti kaupunginhallituksessa, että asia jätetään pöydälle lisäselvityksiä varten. Kukaan ei kannattanut Villon ehdotusta.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg korostaa, että kaavoitussopimukseen on kirjattu valtuuston tuulivoimarakentamiselle määrittelemät kriteerit.

”Hyvä kun on valtuustotason linjaukset ensin saatu.”

Tuulivoimalat tulee sijoittaa vähintään 1200 metrin etäisyydelle vakituisesta asutuksesta ja loma-asutuksesta. Voimaloiden kokonaiskorkeus saa olla enintään 260 metriä.

Esiselvityksen perusteella alueelle suunnitellaan 5-7:ää voimalaa.

Juttua korjattu 1.6. kello 9.43: tanskalaisen Eurowind Energyn on korjattu muotoon tanskalaisomisteisen. Kyseessä on suomalainen tytäryhtiö, joka maksaa veroja Suomeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos