Kadulta löytyy puhelin, minne se kuuluu viedä? – Kysyimme asiaa poliisiasemalta

Sastamalan poliisiasemalle tuodaan löytötavaroita lähes viikoittain. Yleisimpiä ovat avaimet, puhelimet ja polkupyörät.

Sastamalan poliisiaseman löytötavaroissa on paljon löydettyjä polkupyöriä. Partiolaiset käyvät noutamassa ilmoitetut pyörät poliisiasemalle.

2.6. 6:00

Jos löytää vaikka puhelimen tai jotain muuta toisen omaisuutta, minne se kuuluu viedä?

Tyrvään Sanomien lukija kysyi, minne Sastamalasta löydetyt tavarat voi toimittaa. Otimme selvää.

Sastamalan poliisiasemalta kerrotaan, että löytötavaroita otetaan edelleen vastaan poliisiasemalla lupapalveluiden aukioloaikoina.

Noin kerran viikossa Sastamalan poliisiasemalle tuodaan jokin löytötavara.

Poliisiasemalta kerrotaan, että on pitkälti löytäjän vastuulla päättää, kannattaako tavara toimittaa poliisiasemalle vai ei.

Esimerkiksi parin kympin kelloa ei välttämättä kannata tuoda, sillä arvo ei ole korkea ja omistajaa on vaikea selvittää. Sen sijaan puhelin tai pankkikortti kannattaa toimittaa asemalle.

Yleisimmin Sastamalasta löydetään avaimia, puhelimia ja polkupyöriä.

Jos tavaroita ei haeta kolmen kuukauden sisällä, ne yleensä huutokaupataan eteenpäin. Esimerkiksi pyöriä on usein huutokaupattu, mutta kiireen takia huutokauppoja ei ole ehditty muutamaan vuoteen järjestää.

Poikkeuksena on esimerkiksi avain, joka huutokaupan sijaan laitetaan eteenpäin tuhottavaksi. Pankkikortti yleensä lähetetään suoraan pankkiin.

Löytötavaran kanssa olisi suotavaa jonottaa passijonossa, jos kyseessä on arvokas esine. Silloin löytäjältä kirjataan ylös tavaraan sekä yhteistietoihin liittyviä tietoja.

Viime aikoina jonot ovat olleet pitkiä, ja ainoastaan passi- ja henkilökorttiasioihin liittyen on ollut monia kymmeniä ihmisiä päivässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos