Toistakymmentä aikuista seurasi päättäjäisviikonlopun menoa nuorten suosikkipaikoilla – Näin juhlinta poikkesi viime vuosista

Päättäjäisviikonloppuna nuoret viihtyivät pienissä porukoissa.

Kaalisaaressa oli päättäjäisviikonloppuna vähemmän nuoria kuin aiempina vuosina. Kuva on Kaalisaaresta vuoden 2018 päättäjäisviikonlopulta.

7.6. 14:20

Viime lauantaina, koulujen päättäjäispäivänä, nuorisopalvelut jalkautuivat Sastamalan kaduille kohtaamaan nuoria.

”Se on sellaista turvaamassa olemista, ja nuoret tietävät, että olemme tarvittaessa lähellä”, kertoo erityisnuorisotyöntekijä Karita Pyhälahti.

Sastamalaan nuorten suosimille paikoille jalkautui tänä vuonna 13 turvallista aikuista olemaan läsnä nuorille ja jakamaan juotavaa, pillimehua ja vettä. Osa aikuisista oli etsivän nuorisotyön tai nuorisopalveluiden kautta mukana, osa seurakunnalta ja osa SPR:n ensiapu- ja valmiusryhmästä.

Toista vuotta päätösviikonloppua seuraamassa ollut Pyhälahti kertoo, ettei havainnut mitään suurempia häiriökäyttäytymisiä illan aikana, vaan meno näytti jopa rauhallisemmalta kuin viime vuosina.

”Pohdittiin, että oliko epävakainen sääennuste vaikuttanut illan suunnitelmiin niin, että oli varauduttu olemaan enemmän sisällä, esimerkiksi mökeillä.”

Ulkona nuoret olivat kokoontuneet pieniin porukoihin niin keskustan kuin Äetsän ja Mouhijärven alueellakin.

Myös nuorisotalo Pilvi oli päättäjäisviikonloppuna auki. ”Puoliltaöin suljettiin ja porukkaa riitti. Aika paljon oli nuoria, jotka muutenkin hengaavat talolla”, Pyhälahti kertoo.

Myös poliiseja oli turvaamassa viikonlopun juhlintaa ympäri Suomea. Valvontaa kohdistettiin muun muassa alaikäisten alkoholinkäyttöön nuorten suosimilla alueilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos