Pororannassa työskentelee tänä kesänä uimavalvoja – Erotat hänet punakeltaisesta asusta

Kyseessä on ensimmäinen vuosi, kun valvontaa järjestetään Sastamalan uimarannoilla.

9.6. 16:42

Sastamala palkkaa Pororannan ja Kaalisaaren alueelle uimavalvojia, sillä käyttäjämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Uimavalvojat ovat töissä, kun rannalla heiluu punainen uimavalvonnan lippu. Valvojan erottaa punakeltaisesta asusta.

Valvonta keskitetään Pororantaan, jossa uimavalvoja on paikalla pääsääntöisesti ajalla 13.6.-5.8. arkisin kello 11–18. Pääasiallisia tehtäviä ovat neuvonta, ohjaus, valvonta ja pelastus sekä tapaturmien ennaltaehkäisy.

Kyseessä on ensimmäinen vuosi, kun valvontaa järjestetään Sastamalan uimarannoilla.

”Tälle kesälle saimme koulutettua kaksi uimavalvojaa, joten heidän työaikansa on keskitetty arkipäiville. Tulevina kesinä valvonnan tarve todennäköisesti kasvaa, kun Kaalisaaren hyppytorni valmistuu. Toiveena onkin saada jatkossa palkattua useampia ammattitaitoisia uimavalvojia, jotta pystymme järjestämään valvontaa myös viikonloppuisin”, kertoo liikunta- ja nuorisopalvelupäällikkö Tiina Haronoja tiedotteessa.

Uimavalvojat ovat suorittaneet Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton rantapelastajakurssin. Pororannan uimavalvojan tavoittaa numerosta 050 522 4104.

Uimavalvonnasta huolimatta valvontavastuu lapsista on aina ensisijaisesti huoltajilla, eikä uimataidottomia lapsia pidä jättää valvomatta rannalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos