Nyt kelpaa kavuta – Mouhijärven jo rakennusvaiheessa kehutut kuntoportaat ovat nyt valmiit

Mouhijärven kuntoportaat valmistuivat torstaina 9. kesäkuuta.

Portaat rakennettiin paikalle, josta ihmiset kulkivat muutenkin polkua pitkin rannalle. Nyt ne toimivat sekä kuntoportaina, että helpottavat kulkemista.

10.6. 18:45

Uusissa kuntoportaissa on 135 askelmaa.

Vaikka talkootyöllä valmistuneet portaat valmistuivat vasta torstaina, paikalla on käynyt jo väkeä. ”Tyytyväisiä ovat olleet”, portaat suunnitellut Esa Piippo sanoo.

Talkoissa mukana ollut Veli Haapanen kertoo, että välillä homma tuntui ihan työltä, mutta onneksi tahdin sai määritellä itse.

Lue lisää: Kuntoportaat valmistuvat talkoilla Mouhijärvellä – Näin huikea maisema ylhäältä avautuu

Paikalla kävi myös lenkkeilijöitä. Muun muassa portaiden ulkonäöstä annettiin positiivista palautetta jo rakennusvaiheessa.

”Ei ruvettu venyttämään rakentamista tämän pidemmälle, sillä suunnitteilla on muitakin projekteja, kuten 50 puun kirsikkapuupuisto, joka istutetaan portaiden lähistölle”, Haapanen kertoo.

Rappusten rakentaminen aloitettiin keväällä äitienpäivän jälkeen syksyllä tehtyjen perustusten päälle.

Vasta valmistuneet rappuset ovat jo avoinna käyttäjille, mutta viralliset avajaiset pidetään kaupungin toiveesta vasta elokuun puolella.

”Kuntoportaille suunniteltiin aluksi muitakin paikkoja, mutta uimarannan läheisyydessä oli lopulta oikein hyvä paikka, sillä ylhäältä on hyvät maisemat”, portaat suunnitellut Esa Piippo kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos