Aito Säästöpankki sulkee Kiikoisten konttorinsa, Vammalan konttorilla loppuu käteisen rahan käsittely

Aito Säästöpankki sai päätökseen muutosneuvottelunsa. Niiden seurauksen konttoriverkosto harvenee ja muuttuu.

Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen sanoo, että muutoksilla pankki vastaa asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin.

16.6. 9:28

Sastamalan pankkipalveluissa tapahtuu muutoksia. Aito Säästöpankki sulkee Kiikoisten konttorinsa ja muuttaa Vammalassa konttorinsa osan viikkoa palvelevaksi infopisteeksi.

Muutokset astuvat voimaan kesällä. Pankki kertoo tiedotteessaan, että Kiikoisten konttorin ovet sulkeutuvat 8. heinäkuuta ja Sastamalan konttorin muutos infopisteeksi tapahtuu 15. elokuuta.

Kiikoisten lisäksi sulkeutuvat Isokyrön, Ylihärmän, Valkeakosken ja Säkylän konttorit. Aito Säästöpankki keskittää niiden palvelut lähikonttoreihin ja kassapalvelut pankin maakuntakonttoreihin. Kiikoisten konttoria lähin kassapalvelupiste on muutoksen jälkeen Huittisissa.

Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen toteaa, että kassapalvelut keskittyvät pankin ”juurialueille”, joissa suurin osa pankin kassapalveluja edelleen käyttävistä asiakkaista astuu.

Vammalaan infopiste, jossa ei käsitellä rahaa

Vammalan konttorista tulee muutosten jälkeen infopiste. Siinä ei käsitellä käteistä rahaa, mutta asiakas saa opastusta verkko- ja mobiilipankin sekä maksukortin käyttöön. Infopisteet palvelevat ilman ajanvarausta 1–2 päivänä viikossa.

”Infopisteellä onnistuu myös esimerkiksi laskujen maksu ja lukkiutuneiden verkkotunnusten avaus. Konkreettisin muutos kassapalveluihin verrattuna siis on, että käteistä rahaa infopisteissä ei enää käsitellä”, selventää Ahonen.

Vastaavat pisteet pankki perustaa myös Kyröskosken, Kangasalan, Nokian, Porin, Ylöjärven ja Seinäjoen konttoreihin. Myös syksyllä Tampereen keskustaan avattavaan Hämeenkadun konttoriin tulee infopiste, joka on avoinna ilman ajanvarausta joka arkipäivä.

Henkilöstö vähenee 15:llä

Aito Säästöpankin konttorimuutokset ovat seurausta pankin keväällä käydyistä muutosneuvotteluista. Pankki kertoo tiedotteessaan keskittyvänsä jatkossa asiakkaiden talouden kokonaisvaltaiseen valmentamiseen ja asiantuntijapalveluihin sekä näiden systemaattiseen kehittämiseen.

Pankin henkilöstömäärä vähenee 15 henkilöllä. Vähennykset toteutuvat muun muassa henkilöstön eläkejärjestelyillä ja tehtävänkuvien muutoksilla. Irtisanottuja on viisi. Vähennysten jälkeen Aito Säästöpankissa työskentelee 132 henkilöä.

Asiakkaiden tarpeet muuttuneet

Aito Säästöpankki käynnisti muutosneuvottelut huhtikuussa taloudellisten, tuotannollisten ja toimintojen uudelleenjärjestelyihin liittyvien syiden takia. Uudelleenjärjestelyiden tarve johtui muun muassa pankin kesäkuussa tapahtuneesta yhdistymisestä Ylihärmän Säästöpankin kanssa.

Sastamalan Vammalassa ja Kiikoisissa toiminut Huittisten Säästöpankki ja Aito Säästöpankki puolestaan fuusioituivat keväällä 2020.

Lue lisää: Uusi pankkifuusio tulossa Pirkanmaalla – Sastamalaan hiljattain laajentunut Aito Säästöpankki aikoo kasvaa nyt Etelä-Pohjanmaalle

Lue lisää: Vast’ikään yhden fuusion tehnyt Huittisten Säästöpankki yhdistyy jälleen – Satakuntaan ja Pirkanmaalle syntyy uusi miljardiluokan pankki

Muutoksilla pankki pyrkii vastaamaan asiakkaiden muuttuneisiin tarpeisiin, kertoo Ahonen.

”Mahdollistamme asiakkaiden sujuvan asioinnin ja investoinnit palvelujen kehittämiseen. Strategiamme mukaisesti keskitymme tekemisessämme henkilö-, yritys- sekä maa- ja metsätalousasiakkaiden kokonaisvaltaiseen talouden valmentamiseen laadukkaita ja monikanavaisia asiantuntijapalveluja tarjoamalla.”

Pankin tilastojen mukaan 90 prosenttia asiakkaiden laina-asiakirjoista allekirjoitetaan nykyisin sähköisesti ja neuvotteluista lähes kolmannes käydään verkkotapaamisena. Kassapalveluja käyttää 5,9 prosenttia kaikista asiakkaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos