Lapsuudenystävien perustama sastamalalaisyhtye on koossa yli 40 vuoden jälkeenkin – Kappaleiden sovitukset löytyvät vain jäsenten muistista

Purpurikonsertissa kuullaan perjantaina Kipinät-yhtyeen sovituksia.

Raija Järvensivu, Tellervo Inkinen, Sirkku Salonen, Tuulikki Nyman ja Marjo Kotiranta muodostavat Kipinät-yhtyeen.

27.6. 14:30

Sastamalan Kiikoisissa 1970-luvulla syntynyt Kipinät-yhtye palaa kotiyleisön eteen Purpuri-viikonloppuna. Yhtye esiintyy Kiikoisten kirkossa perjantaina 1. heinäkuuta.

Kipinät syntyi noin 45 vuotta sitten, kun kahden perheen sisarukset perustivat yhtyeen.

”Alunperin Kipinöissä oli kahden perheen sisaruksista kuusi laulajaa. Myöhemmin mukaan tuli kitaristiksi yhden laulajan puoliso. Nykyisin esiinnymme enimmäkseen viiden laulajan voimin, sillä kitaristi puolisonsa kanssa ei aina ole mukana. Tällä viiden kokoonpanolla esiinnymme myös tulevassa Kiikoisten Purpurikonsertissa”, kertoo Tuulikki Nyman Kipinöistä.

Yhtyeen kappaleet perustuvat sovituksiin, jotka ovat kokonaan itse tehtyjä. Melodioita ei ole lainkaan nuotinnettu paperille, vaan kunkin laulajan osuus on muistissa ainoastaan heidän omassa päässään.

Suurin osa lauluista on hengellisen yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä ja sanoituksia, mutta osa on myös Raamatun tekstien pohjalta syntyneitä.

Nyman kertoo, että tulevassa konsertissa uusimmat kappaleet ovat vuoden, parin takaa. Silloin on tehty esimerkiksi Marjo Kotirannan Psalmien teksteihin tehdyt laulut ja Raija Järvensivun Pohjakosketus.

Kahden perheen sisarusten yhteinen lauluhistoria alkoi jo ennen Kipinöiden syntyä. Yhdessä on laulettu lapsesta lähtien peräti seitsemällä eri vuosikymmenellä. Tarkkaa Kipinöiden syntyvuotta onkin vaikea määritellä, mutta se sijoittuu 1970-luvun puolivälin kieppeille.

Vaikka myöhemmin yhtyeen jäsenten perheiden perustaminen ja eri paikkakunnille muutto hankaloittivat yhteisiä esiintymisiä, laulu ei missään vaiheessa vaiennut lopullisesti. Viime vuosina rakkaalle harrastukselle on taas löytynyt enemmän aikaa.

Kipinät esiintyy Kiikoisten kirkossa 1. heinäkuuta kello 19.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos