Sastamalan kaupunki määritteli, paljonko henkilöstö voi tehdä etätyötä – Näin äänet jakautuivat henkilöstöjaostossa

Kaupungin edellinen etätyöohje on ollut vuodelta 2013.

Sastamalan kaupunki on määritellyt etätyöhön liittyvät ohjeensa.

23.6. 10:38

Sastamalan kaupunki on linjannut henkilöstönsä etätyökäytäntöjä uudelleen ja määritellyt, paljonko työntekijät voivat tehdä etätyötä.

Sastamalan henkilöstöjaosto päätti asiasta osana kaupungin etätyöohjeen päivitystä. Edellinen Sastamalan etätyöohje on ollut vuodelta 2013.

Henkilöstöjaosto linjasi äänestyksen jälkeen, että Sastamalan kaupungin työntekijät voivat tehdä etätyötä enintään 40 prosenttia viikkotyöajasta. Tämä koskee niitä tehtäviä, joissa se toiminnallisesti on mahdollista ja järkevää.

Henkilöstöjohtaja Riitta Hietalan esitys oli, että etätyötä voidaan tehdä kyseisissä tehtävissä joustavasti ja enintään 60 prosenttia henkilön viikkotyöajasta.

Jaoston jäsen Kari Kaaja (kok.) oli eri mieltä ja esitti, että kaupungin henkilöstö voi tehdä etätyötä enintään 40 prosenttia viikkotyöajasta. Janne Prihti (ps.) kannatti esitystä.

Äänestyksessä Kaajan esitys sai neljä ääntä. Kaajan ja Prihtin lisäksi samalle kannalle asettuivat Päivi Pelttari (kok.) ja Punkalaitumen edustaja Sirkka Madekivi (kok.). Henkilöstöjohtajan esitystä kannattivat jaoston puheenjohtaja Jenni Jokinen (sd.), Seppo Aarinen (kesk.) ja Leena Mattila (kesk.). Jari Kaihlamäki (sd.) äänesti tyhjää.

Uusi etätyöohje tulee voimaan heinäkuun alusta alkaen.

Juttua tarkennettu 23.6. kello 11.16. Täydennetty tietoja henkilöstöjohtajan pohjaesityksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos