Sastamala hakee yhä ratkaisua koulukuljetuksiin – Kaupunginhallitus äänesti ja haluaa nyt lisäselvityksiä

Sastamalan pitkään puhuttaneet koulukyytiselvitykset jatkuvat. Katso, miten asiassa maanantai-iltana äänestettiin.

Sastamalassa selvitellään edelleen sitä, miten muun muassa oppilaskuljetuksia jatkossa järjestetään. Elokuussa 2021, kun kuva otettiin Sylvään koulun pihassa, etenkin eteläisen alueen kyydeissa oli epäselvyyksiä.

Koulukyytien ja henkilöliikenteen järjestämisasiaa ei saatu päätökseen Sastamalassa maanantai-iltana, vaan asian selvittely jatkuu. Sastamalan kaupunginhallitus jätti asian pöydälle äänestyksen jälkeen.

Kaupunginhallituksen oli määrä tehdä linjaratkaisu siitä, miten kaupunki hoitaa jatkossa henkilöliikenteen järjestelynsä, kuten oppilaskuljetukset ja paikallisliikenteen.

Ratkaisuun asti kokouksessa ei kuitenkaan päästy, sillä Leena Saarela (vas.) teki esityksen asian pöydälle jättämisestä lisäselvityksiä varten.

Häntä kannattivat perussuomalaiset Miko Bergbom ja Maire Villo.

Nimenhuutoäänestyksessä pöydälle jättämistä kannattivat heidän lisäkseen Wilhelm von Nandelstadh (rkp.), Päivi Pelttari (kok.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.).

Kuljetusratkaisun käsittelyä olisivat halunneet jatkaa Jenni Jokinen (sd.), Kari Kaaja (kok.), Antti-Matti Mattila (kesk.), Jari Kaihlamäki (sd.) ja Pirjo Raunio (kd.). He jäivät äänestyksessä vähemmistöön äänin 5-6.

Näin kuljetusjärjestelyjen selvittely jatkuu Sastamalassa edelleen ja kaupunginhallitus palaa asiaan lisäselvityksiä saatuaan.

Sastamalan oppilaskuljetusten ja henkilöliikenteen järjestelyt ovat puhuttaneet kaupungissa viime elokuusta lähtien. Keväällä kaupunki teetti joukkoliikenneselvityksen, jossa esitettiin päättäjille kolme vaihtoehtoa. Ne ovat oman joukkoliikenneyksikön perustaminen, joukkoliikenteen järjestämisen hankinta Tuomi Logistiikka oy:ltä tai perinteisen liikennöitsijävetoisen mallin käyttö.

Lue lisää: Ehdotus: Kaikki Sastamalan koulukyydit Tuomi Logistiikalle syksystä 2023 alkaen – ”Ei ole kaupungin ydintoimintaa”

Sastamalan sivistyslautakunta äänesti asiasta viime viikolla ja oli liikennöitsijävetoisen mallin kannalla. Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg otti tämän jälkeen asian kaupunginhallituksen käsittelyyn ja esitti kaupunginhallitukselle, että kuljetuksien suunnittelusta, kilpailutuksesta ja toteutuksesta vastaisi jatkossa Tuomi Logistiikka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos