Miltä yli 200 metriin kohoava tuulivoimala näyttää, kun sitä katsoo ihan läheltä maan tasalta? – Tämän voit kokea lauantaina Suodenniemellä

Kortekallion alueelle kesäkuussa nousseet uudet tuulimyllyt ovat kaiken kansan tutustumiskohteena Suodenniemi-viikolla.

Kortekallion tuulivoimalat ovat pystyssä, mutta eivät vielä toiminnassa.

4.7. 6:00

Sastamalan Suodenniemellä pääsee tutustumaan tuulivoimaan ja -voimaloihin lähietäisyydeltä lauantaina 9. heinäkuuta. Kortekallion vastavalmistunutta tuulivoimapuistoa esittelevät omistajayhtiöiden Eurowind Energyn ja PT-Windpowerin edustajat.

Tilaisuus on osa Suodenniemi-viikon ohjelmaa.

Eurowind Energy Oy:n maajohtaja Tuuli Vapaavuori-Vartiainen kertoo, että aloite tuulivoimapuiston esittelyyn tuli tapahtumaviikkoa järjestävältä Suodenniemi-Seuralta ja yhtiö tarttui tähän.

”Haluamme näkyä paikallisesti ja tutustua alueen ihmisiin”, Vapaavuori-Vartiainen perustelee päätöstä järjestää yleisövierailu.

Kortekallion kolme tuulivoimalaa ovat olleet pystyssä kesäkuun puolivälistä asti. Yleisötilaisuuteen mennessä voimalat kytketään sähköverkkoon, mutta varmaa ei ole vielä, pyörivätkö myllyt lauantaina.

Vapaavuori-Vartiaisen mukaan Kortekallion tuulivoima-alue ei ole enää rakennustyömaa, joten yleisön vierailu paikalla on mahdollista ilman turvavarusteita.

Lue lisää: Suodenniemen tuulimyllyt nousivat pystyyn ja näkyvät nyt valtatielle Mouhijärvelle asti – Näin monta kotitaloutta saa myllyistä vuoden sähköt

Alueella olevien tuulivoimaloiden siivet ulottuvat korkeimmillaan 230 metriin ja napakorkeus 155 metriin. Vieraat pääsevät tutustumaan yhden myllyn juurelle, mikä antaa käsityksen tuulimyllyjen kokoluokasta. Vierailupaikalta näkyvät kaikki voimalat, vaikka ne sijaitsevatkin melko etäällä toisistaan.

Tilaisuudessa ei ole muodollista ohjelmaa, vaan ihmiset saavat kysellä ja katsella. Yhtiöiden edustajat ovat vastaamassa ja kertomassa aiheesta.

Kortekallion tuulivoimapuisto sijaitsee osoitteessa Mouhijärventie 1382. Suodenniemen ja Mouhijärven väliseltä tieltä on matkaa perille noin 1 kilometri. Vapaavuori-Vartiaisen mukaan paikalle pääsee hyvin autolla.

Kortekallion tuulivoimapuistoon tutustuminen lauantaina 9. heinäkuuta kello 13-15, osoitteessa Mouhijärventie 1382 Sastamalan Suodenniemellä. Kävijöille on tarjolla makkaraa, kahvia ja pullaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos