Sastamalan vanha kivikirkko täyttyy jälleen yleisöstä – Lähes 60 muusikkoa saapuu ympäri maailmaa

Sastamala Gregoriana viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan.

Pyhän Marian kirkko Sastamalassa täyttyy jälleen yleisöstä vanhan musiikin festivaaleilla.

7.7. 6:00

Lähes 60 muusikkoa ympäri maailmaa tähdittää Sastamala Gregorianan tämänvuotista vanhan musiikin festivaalia.

Pääkonserttisalina toimii keskiaikainen Pyhän Marian kirkko, joka tunnetaan loistavasta akustiikastaan. Muita konserttipaikkoja ovat Tyrvään Pappila, Funkkistalo ja Vanhakylän kartano Kaltsilassa.

Festivaaleilla esiintyy ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Cappella Pratensis Hollannista, kansainvälisesti palkittu lauluyhtye The Marian Consort Englannista, renessanssimusiikin mestariryhmät Ensemble La Morra & Alta Bellezza Sveitsistä sekä kotimaiset huippuyhtyeet Kamarikuoro Utopia ja Ensemble Gamut.

Sastamala Gregorianan päätapahtumapaikkana on Pyhän Marian kirkko.

Sastamala Gregoriana viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa. Festivaali kuuluu Suomen suurimpiin ja vanhimpiin vanhan musiikin tapahtumiin.

Viikon mittaista festivaalia on järjestetty vuodesta 1995 alkaen. Festivaalin taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2006 alkaen englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields.

Vanhan musiikin festivaali tuo Sastamalaan lähes 60 muusikkoa ympäri maailman.

Tämän kesän festivaalin teema on Lumoava Brugge, joka jatkaa vuonna 2018 aloitettua Kaupungit vetten päällä -teemasarjaa. Teeman mukaisesti vuosina 2018–2025 festivaalilla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailmanhistorian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa.

Sastamala Gregoriana 15.–22.7. Liput tapahtumaan Lippupiste ja Tyrvään Kirjakauppa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos