Sastamalassa kruisaillaan taas lauantaina – Paikalle odotetaan muun muassa amerikkalaisia, saksalaisia ja brittiläisiä harrasteautoja

Kiikka Cruisingin paraati kiertää Sarkiantien, Vammalan keskustan ja Hartolankosken kautta.

Viime vuonna harrasteautoja kerääntyi yli 100 kappaletta Kiikka Cruising -tapahtumaan.

14.7. 11:00

Ensi lauantaina 16. heinäkuuta Sastamalan kaduilla voi nähdä harrasteautojen kiiltävää pintaa.

Neljättä kertaa järjestettävään Kiikka Cruising -tapahtumaan odotetaan tänäkin vuonna paljon erilaisia autoja. ”Myös yhden Rolls-Roycen pitäisi tulla paikalle”, tapahtuman järjestäjä Antti Turri kertoo.

Autoja voi ihastella paikan päällä Kiikan entisen uimahallin pihassa tai ajoparaatin varrella.

Uimahallin pihasta lähtevä paraati kiertää lenkin Sarkiantien, Vammalan keskustan ja Hartolan voimalaitoksen kautta. ”Reitti suunniteltiin niin, ettei siltatyömaan läpi tarvitse ajaa”, Turri lisää ja viittaa Kiikassa käynnissä olevaan työkohteeseen.

Viime vuoden tapahtumassa Heikki Puntalon Citroenilla riitti ihailijoita. Auto on vuodelta 1951.

Ilmoittautuminen on vapaaehtoista

Viime vuonna Kiikka cruisingissa oli paikalla noin 100 harrasteautolla mukana ollutta osallistujaa. Lisäksi katsojia kerääntyi uimahallin pihalle sekä ajoreitinkin varrelle. ”Tarkkaa lukumäärää autojen tai yleisön määrästä ei ole kerätty, sillä olemme halunneet pitää ilmoittautumisen vapaaehtoisena. Tarkoitus on, että paikalle voi saapua kevyellä kynnyksellä.”

Tapahtumaa järjesteltäessä on tehty yhteistyötä Kiikan uimahallin kupeessa olevan jäätelökioskin kanssa. Sitä kautta paikalle saadaan polkuautorata.

”Myös makkaraa, kahvia ja pullaa on tarjolla, sillä paikalle tulee myös Kiikan Leijonien kahvioteltta”, Turri sanoo.

Tapahtuma alkaa kello 13 kokoontumisella uimahallin pihalle ja ajoparaati lähtee reitille kello 15. Yleisöä pyydetään jättämään autojaan esimerkiksi Kiikan Salen lähettyville ja saapumaan paikalle jalkaisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos