Uutta tietoa suden ja koiran kohtaamisesta Sastamalassa: Pihalta kuului parkaisu, eikä koira enää palannut takaisin – seuraavana aamuna se löytyi raadeltuna pellolta

Tapaus on ensimmäinen, kun susi on Sastamalassa käynyt kotieläimen kimppuun.

Koira joutui suden tappamaksi Sastamalan Sammaljoella myöhään maanantai-iltana.

12.7. 15:52

Koiran ulkoilutus sai ikävän päätöksen Sastamalan Sammaljoella maanantai-iltana. Omistaja päästi koiransa iltatarpeille omaan pihaan vähän ennen puolta yötä.

Jonkin ajan kuluttua pihalta kuului ääntä ja parkaisu. Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Kari Kumpulainen vahvistaa, että koira oli joutunut suden tappamaksi.

”Todellinen tapaus. Suurpetoyhdyshenkilö kävi paikalla toteamassa tapauksen. Suden jäljet pystyi toteamaan hampaanjäljistä ja tassunjäljestä, vaikkei sutta silloin nähtykään”, Kumpulainen sanoo.

Omistaja etsi koiraansa iltahämärässä, mutta tuloksetta. Koira löytyi raadeltuna läheiseltä pellolta tiistaiaamuna. Tapaus sattui Sammaljoella Kuovasen maisemissa.

Kyseessä oli lunnikoira, joka on harvinainen, pienehkö koirarotu.

Tapaus on ensimmäinen, kun susi on Sastamalassa käynyt kotieläimen kimppuun.

Kumpulainen sanoo, että Sammaljoelle susireviirin rajapintaan viedään nyt riistakamera, josta voidaan seurata, liikkuuko alueella susia toistuvasti.

Susista on tehty Sastamalan eteläpuolella havaintoja pitkin vuotta. ”Susista on tullut rohkeampia ja ne tulevat ihmisten ja kotieläinten lähettyville. Jos susia metsästettäisiin, niin ne alkaisivat karttaa ja varoa ihmistä. Susi ei ole tyhmä eläin”, Kumpulainen sanoo.

Riistanhoitoyhdistyksen mielestä sudenkaatolupa laajemmalla alueella olisi aiheellinen, mutta kannanhoidolliset metsästysluvat ovat tällä hetkellä jäissä koko Suomessa.

Uutista on korjattu 14.7. Koirat eivät olleet lenkillä metsäautotiellä, vaan omistaja päästi ne illalla myöhään omaan pihaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos