Miten kummassa reilun 1000 asukkaan Kiikoinen nousi kolmen haetuimman mökkipaikan listalle suositussa hakupalvelussa? Oikotien asiantuntija vastaa

Sastamalan Kiikoisista tehtiin Oikotie-palvelussa loma-asuntohakuja kolmanneksi eniten Suomesta tänä keväänä, heti Levin jälkeen.

Mökkejä etsitään nyt pääasiassa parin tunnin säteellä suurista kaupungeista.

14.7. 18:00

Sastamalan Kiikoinen nousi yhdeksi Suomen kiinnostavimmista mökkikohteista Oikotien verkkopalvelussa huhti- ja kesäkuun välisenä aikana.

Haetuin loma-asuntokohde oli kyseisenä aikana Hämeenlinnan Lammi, toiseksi haetuin Kittilän Levi ja kolmanneksi haetuin Sastamalan Kiikoinen, kerrotaan Oikotien asuntohakuja käsittelevässä tiedotteessa.

Miten reilun 1000 asukkaan Sastamalan Kiikoinen nousi listalle? Oikotien Asuntojen johtaja Anna Leinonen kertoo, että nyt etätyömahdollisuuksien ja koronan myötä trendinä on nyt etsiä loma-asuntoja tunnin tai kahden matkan päästä kotoa. Siksi paikat, jotka ovat lähellä suurempia kaupunkeja nousevat useammin esille.

”Mikään yksittäinen kohde ei ole nostanut Kiikoista listalle, sillä tilastossa näkyvät paikkakunnat on valittu jo hakua tehdessä, ennen kuin kyseisten paikkakuntien kohteet ovat näkyvissä”, Leinonen kertoo.

Koronan takia mökkikauppa on käynyt kuumana. Leinosen mukaan uusia alueita nousee listoille siksikin, että vanhat on saatettu jo koluta läpi.

”Siksi haetuimpiin saattaa nousta erikoisempia, ei loma-asuntopaikoiksi miellettyjä alueita.”

”Ei kuitenkaan ole kauhean tyypillistä, että tämän kaltaisia pikkupaikkoja nousee suosituimpien hakujen listalle”, hän sanoo.

Leinosen mukaan valinnassa painavat kodin läheisyyden lisäksi usein hyvät vesistöt sekä kauppojen läheisyys. Näiden kannalta Kiikoinen on melko hyvällä sijainnilla.

Muita suosittuja loma-asuntokohteita Oikotien mukaan olivat Kuopion Tahko, Kouvolan Jaala, Paraisten Nauvo, Raaseporin Tammisaari, Paraisten Korppoo sekä Tammelan Liesjärvi.

Tiedot perustuvat Oikotien omiin tilastoihin huhti-kesäkuun ajalta Asunnot-palvelun haetuimmista kohteista.

Tilastojen perusteella omistusasuntojen menekki jatkui Suomessa vilkkaana. Asunnot-palvelulla oli huhti-kesäkuun aikana käyttäjiä 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos