Sastamalalainen Kiiskisen perhe yllätettiin Herra Hakkaraisen talossa – 2-vuotias Aapo oli suositun matkailukohteen 400 000:s kävijä

Herra Hakkaraisen talossa on pidetty kirjaa vierailijoiden lukumäärästä ja nyt merkkipaalu on täyttynyt.

Juha ja Eeva Kiiskisen 2-vuotias lapsi Aapo oli Herra Hakkaraisen talon 400 000:s kävijä tiistaina.

19.7. 16:22

Sastamalan Varilasta kotoisin oleva 2-vuotias Aapo Kiiskinen ajaa polkuautoradalla punaisella menopelillä. Hän on päässyt ensimmäistä kertaa käymään Herra Hakkaraisen talossa ja näyttää viihtyvän hyvin.

Herra Hakkaraisen talo on yksi Sastamalan matkailun suosituimmista kohteista. Mauri Kunnaksen kirjoista tutun Herra Hakkaraisen ”kotona” Sastamalassa on käynyt jo 400 000 kävijää.

Aapo sekä vanhemmat Eeva ja Juha Kiiskinen ajoittivat vierailunsa hyvään aikaan, sillä perhe on Hakkaraisen talon historian 400 000:s kävijä. Näin komean merkkipaalun täyttyminen tietysti palkitaan ja Aapo sai mukaansa Hakkaraisen unikirjan, teemaan sopivan tyynyliinan ja kukkakimpun.

Aapo Kiiskinen vieraili Herra Hakkaraisen talossa nyt ensimmäistä kertaa. Äiti Eeva Kiiskinen kertoo, että vierailu oli suunnitteilla jo pidemmän aikaa. ”Perheen vanhemmat lapset viihtyivät aikanaan Hakkaraisen talossa, niin nyt on nuorimmaisen vuoro.”

Kiiskisen perhe odotti tiistaina aurinkoisempaa säätä ja lähti sitten pyöräilemään Marttilankadulle Herra Hakkaraisen taloon.

(Juttu jatkuu kuvien jälkeen)

Aapo Kiiskinen kävi heittämässä ylävitoset Herra Hakkaraiselle.

Hymy paistoi 2-vuotiaan Aapo Kiiskisen kasvoilta läpsyjen jälkeen.

Polkuautot ja avaruushuone suosikkeja

Herra Hakkaraisen talon markkinointivastaava Reija Peuraniemi kertoo, että 400 000:s kävijä oli talolla odotettu.

”Kävijämäärän täyttymisviikko oli aluksi todennäköisenä tiedossa ja päivän lähestyessä olimme varmoja, että tänään se täyttyy.”

Rannekkeet oli etukäteen laskettu määrän täyttymiseen asti esille. Kun ne loppuivat tiskiltä, tiedettiin, että tässä merkkiluvun saavuttanut vierailija olisi.

Peuraniemen mukaan lasten suosikkeja ovat polkuautot ja avaruushuone, jossa saa pukea selkäänsä pehmeän happirepun ja seikkailla kraattereilla sekä avaruusaluksella. ”Jotkut perheet viihtyvät talolla koko päivän leikkimässä ja saattavat välissä käydä syömässä, kunnes tulevat takaisin.”

Myös ulkona unissaan kävelevä Herra Hakkarainen on monen lapsen suosikki. ”Se jakaa mielipiteitä. Joistakin se on paras juttu tällä ja toiset eivät tykkää yhtään”, Peuraniemi sanoo ja kertoo, että lapsi saattaa helposti säikähtää suurta hahmoa.

Tämän vuoden heinäkuu on ollut Herra Hakkaraisen talossa kävijämäärältään lähes normaalilla tasolla kahden koronavuoden jälkeen. Heinäkuussa Hakkaraisen talolla vierailee tavallisesti noin 8 000–9 000 ihmistä.

Aapo Kiiskinen sai mukaansa Mauri Kunnaksen kirjan sekä tyynyliinan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos