Pirkanmaalla voidaan päästä vielä viikonloppuna hellelukemiin – lämmin ilma tuo mukanaan myös ukkoskuuroja: ”Voivat olla voimakkaita”

Alkanut viikko jatkuu vuodenaikaan nähden lämpöisenä. Viikonloppuna Pirkanmaalla voidaan päästä hellelukemiin. Elokuun viimeisinä päivinä lämpötilat viimein laskevat.

Viikonloppuna Pirkanmaalla lämpöasteet voivat ylittää hellerajan.

23.8. 9:07

Vuodenaikaan nähden lämmin sää jatkuu. Pirkanmaalla voidaan jälleen päästä hellelukemiin, mutta viikolle on luvattu myös sateita ja jopa rajuja ukkoskuuroja.

Tiistaina on enimmäkseen poutaa, mutta iltaa kohden sadekuurojen riski kasvaa.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Pirkanmaalle virtaa etelästä lämmin rintama, joka tuo mukanaan sadekuurojen lisäksi myös ukkosta. Lämpötilat jäävät 23 lämpöasteeseen.

”Ukkoskuurot voivat olla voimakkaita. Rintamaan liittyy kuitenkin vielä epävarmuutta, eikä ole varmaa, sijoittuuko se Pirkanmaalle”, toteaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela.

Torstai on aurinkoinen ja poutainen päivä. Aamulla voi olla sumua, jos keskiviikon sateet jättävät maan kosteaksi ja yö on ollut viileämpi kuin edeltävät. Lämpötila pysyttelee 21–22 asteessa.

Loppuviikko jatkuu vuodenaikaan nähden lämpöisenä. Perjantai on aurinkoinen päivä, ja lämpöasteita luvataan 22–23. Lauantaina sää hieman lämpenee, ja Korpelan mukaan Pirkanmaalla voidaan olla silloin lähellä hellerajaa.

Sunnuntaina tulee jälleen lämmintä ja kosteampaa ilmaa, mikä lupailee sateita ja ukkoskuuroja jälleen kerran.

Seuraavalla viikolla lämpötila jää jo mahdollisesti alle 20 lämpöasteen, eikä helteitä ole enää näköpiirissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos