Kaupunginjohtaja Malmberg ehdottaa jälleen Tuomi Logistiikan valitsemista – ”Liikennöitsijöiden uusittava kalustoa laajasti lähivuosina”

26.8. 10:39

Sastamalan kaupunginhallitus ei hyväksynyt kuntaomisteisen Tuomi Logistiikan valitsemista kaupungin henkilökuljetusten järjestäjäksi tulevaisuudessa.

Asia jäi viimeksi hallituksen pöydälle lisäselvityksiä varten. Pöydällepano voitti äänestyksessä täpärästi 6-5.

Nyt asia tulee ensi maanantaina uudelleen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin päätösehdotus on aivan sama kuin ennenkin eli Tuomi Logistiikka pitäisi valita.

Aiemmin sivistyslautakunta päätti, että Sastamalan koulukuljetukset toteutetaan liikennöitsijävetoisella toimintamallilla, joka otetaan käyttöön syksyllä 2023. Kaupunginjohtaja käytti kuitenkin otto-oikeuttaan tähän päätökseen.

Mitä nämä kaupunginhallituksen vaatimat lisäselvitykset ovat olleet?

Esityslistan mukaan yritysvaikutusten arvioinnin pohjaksi on käyty neuvottelut paikallisten liikennöitsijöiden kanssa.

Nyt kaupunginjohtajan päätösehdotuksen perusteluiksi on ilmestynyt uudistuva ympäristölainsäädäntö. Aiemmin sitä ei ole mainittu.

”Uudistuva ympäristölainsäädäntö, esimerkiksi laki puhtaista ajoneuvoista julkisissa hankinnoista, kiristää merkittävästi käytettävälle autokalustolle asetettuja vaatimuksia. Tämä merkitsee sitä, että liikennöitsijöiden on uusittava autokalustoa laajasti lähivuosina. Tämä ohjaa tulevia kilpailutuksia myös muun muassa sopimusten keston osalta. Aidon kilpailun toteutumiseksi sopimuskauden on oltava usean vuoden mittainen”, lukee kaupunginhallituksen uusimmalla esityslistalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos