Tuomi Logistiikkaa ei valittu – Näin kuljetusten järjestämisestä äänestettiin kaupunginhallituksessa

Äänin 3–8 Sastamalan kaupunginhallitus päätti, että henkilöliikenne toteutetaan liikennöitsijävetoisella mallilla.

Koulukuljetusten järjestäminen on Sastamalassa kuuma aihe. Nyt kaupunginhallitus päätti, että kaupungin henkilöliikenne toteutetaan liikennöitsijävetoisella mallilla.

30.8. 8:19

Sastamalan kaupunginhallitus äänesti nurin kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esityksen koulukuljetusten ja joukkoliikenteen järjestämisestä. Malmberg esitti, että Sastamalan henkilöliikenteen järjestäjäksi valitaan kuntaomisteinen Tuomi Logistiikka.

Sastamalan kaupunginhallitus oli kuitenkin toista mieltä. Kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Kari Kaaja (kok) ehdotti Antti-Matti Mattilan (kesk) kannattamana, että kuljetusten järjestämiseen valitaan liikennöitsijävetoinen malli.

Asiasta äänestettiin. Kaupunginjohtajan ehdotusta kannattivat Wilhelm von Nandelstadh (rkp), Maire Villo (ps) ja Pertti Hakanen (kesk) ja Kaajan ehdotusta Jenni Jokinen (sd), Kari Kaaja (kok), Miko Bergbom (ps), Antti-Matti Mattila (kesk), Jarkko Mäkipää (sd), Päivi Pelttari (kok), Pirjo Raunio (kd) ja Leena Saarela (vas).

Kaajan esitys voitti äänin 3–8.

Kuljetusten järjestäminen jäi aiemmin hallituksen pöydälle lisäselvityksiä varten.

Aiemmin sivistyslautakunta päätti, että Sastamalan koulukuljetukset toteutetaan liikennöitsijävetoisella toimintamallilla, joka otetaan käyttöön syksyllä 2023. Kaupunginjohtaja käytti kuitenkin otto-oikeuttaan tähän päätökseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos