Sastamalan nuorille ei ole löytynyt mopoaluetta, mutta muita hankkeita on tulossa – Katso, mihin kaupungin myöntämä 50 000 euroa käytetään

Tänä vuonna osallistuvan budjetoinnin hankkeilla tuetaan nuorten hyvinvointia.

Nokian Harjuniityn monitoimikentällä on ulkokuntosali. Nyt myös Sastamalan Kaalisaareen tulee ulkokuntosali.

2.9. 16:31

Sastamalalaiset nuoret ovat tehneet päätöksensä siitä, mihin käytetään kaupungin myöntämä 50 000 euron määräraha.

Kyse on uudesta toimintamallista, jossa kuntalaiset saavat päättää, mihin osa kaupungin määrärahoista käytetään. Tänä vuonna niin sanotun osallistuvan budjetoinnin hankkeilla on tarkoitus edistää nuorten hyvinvointia.

Sastamalan 50 000 euroa käytetään useampaan kohteeseen. Nuorten ykköstoive oli saada mopoalue sopivalla sijainnilla kaupungin keskustasta, mutta tällaista aluetta ei ole toistaiseksi löytynyt.

Nyt selvitystyötä jatketaan perustamalla mopoalueen suunnitteluryhmä, ja työryhmän selvitystyöhön varataan 5 000 euroa. ”Raha varataan esimerkiksi mahdollisia vuokrakuluja varten”, kertoo Sastamalan hyvinvointikoordinaattori Jenni Sorsa.

Toiseksi tärkeimpänä kehityskohteena nuoret näkevät Kaalisaaren alueen. Sinne hankitaan kaupungin rahalla ulkokuntosalilaitteet 30 000 eurolla. ”Kaalisaaren aluetta kehitetään edelleen. Tarkoitus on hankkia alueelle painopakkalaitteet”, Sorsa sanoo.

Rahalla hankitaan myös penkkejä ja roska-astioita nuorten vapaa-ajanviettopaikkoihin. Näihin varataan 10 000 euroa.

Yläkoulujen pienryhmille järjestetään eläinavusteista toimintaa 5 000 eurolla. Sorsan mukaan kyse on koirien käytöstä oppimisen ja vuorovaikutuksen tukena.

Hankkeiden suunnittelu aloitetaan heti ja hankkeet toteutetaan vuoden 2022 aikana. ”Raha on käytettävä tämän vuoden puolella”, Sorsa sanoo.

Sastamalan kaupunki tukee osallistuvan budjetoinnin hankkeita avokätisemmin kuin moni muu kunta ja kaupunki. Esimerkiksi Nokian kaupunki on myöntänyt osallistuvan budjetoinnin hankkeisiin 5 000 euroa.

Tausta

Osallistuva budjetointi

  • Toukokuun aikana kaikki sastamalalaiset saivat kertoa oman ideansa siitä, kuinka käyttäisivät 50 000 euroa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen.

  • Kaupungin virkamiehistä koostunut arviointiryhmä kävi kesäkuussa läpi tulleet ideat ja valitsi äänestykseen etenevät hankkeet.

  • Elokuun aikana sastamalalaiset yläkoululaiset ja 2. asteen opiskelijat äänestivät, mitkä hankkeet toteutetaan.

  • Ääniä annettiin yhteensä 938.

  • Nuorisovaltuusto teki äänestyksen jälkeen päätöksen toteutettavista hankkeista.

Toteutettavat hankkeet

  • Ulkokuntosali Kaalisaareen (30 000 euroa)

  • Penkkejä ja roskiksia nuorten vapaa-ajanviettopaikkoihin (10 000 euroa)

  • Eläinavusteinen toiminta yläkoulujen pienryhmille (5000 euroa)

  • Mopoalueen selvitystyö (5000 euroa)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos