Autiotalo tuhoutui täysin yöllisessä tulipalossa – tapaus voi olla osa Pirkanmaan laajaa palojen sarjaa: ”Ajallinen ulottuvuus ainakin on sellainen”

Autiotalo tuhoutui täysin yöllisessä tulipalossa Sastamalassa. Vaikka palon tarkka syttymissyy ei vielä ole selvillä, poliisin mukaan sitä on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Pirkanmaalla on lyhyen ajan sisällä palanut useita autioita taloja.

17.9.2022 7:27 | Päivitetty 17.9.2022 13:49

Autio rintamiestalo tuhoutui täysin yöllisessä tulipalossa Sastamalassa. Hälytys Pehulantielle tuli hieman ennen kahta lauantaiyönä.

Kun pelastuslaitoksen yksiköt pääsivät paikalle, autiotalo oli jo täyden palamisen vaiheessa. Sammutustyöt jatkuivat yhä aamuseitsemän aikaan. Paikalla sammutustöitä oli viimeistelemässä vielä kolme pelastuslaitoksen yksikköä.

”Siellä on enää piippu pystyssä”, päivystävä palomestari Janne Latsa Pirkanmaan pelastuslaitokselta kuvaili lauantaina aamulla palon aiheuttamia vahinkoja.

Palo ei päässyt leviämään. Latsa kertoo, että lähellä taloa on puita ja muitakin autioita taloja. Sateinen ja kostea yö oli pelastuslaitokselle avuksi. ”Kelikin tuli apuun niin, että palo ei päässyt leviämään ja se saatiin rajattua”, Latsa kertoo.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Rikoskomisario Jani Ortamala Sisä-Suomen poliisista kertoo lauantaina iltapäivällä, että tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Poliisi on käynyt palopaikalla ja tehnyt paikkatutkintaa.

”Tietojeni mukaan se on ollut tällainen autiotalo, jossa ei ole ollut sähköliittymää. Siinä mielessä on syytä epäillä, että palo on tahallaan sytytetty, mutta tarkempaa syttymissyytä ei pysty vielä sanomaan”, Ortamala sanoo.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut palossa.

Pirkanmaalla on elo–syyskuussa palanut useita autiotaloja. Poliisi kertoi tiistaina, että se tutkii 12 tulipaloa, joita se epäilee tahallaan sytytetyiksi. Tutkinnassa on paloja Akaasta, Kangasalta, Lempäälästä, Punkalaitumelta, Urjalasta ja Tampereelta.

Ortamalan mukaan on mahdollista, että Sastamalan autiotalopalo on osa tätä jo tutkinnassa olevaa tapahtumasarjaa. ”Ajallinen ulottuvuus ainakin on sellainen, että se on mahdollista, mutta ei sitä pysty vielä tässä vaiheessa varmaksi sanomaan.”

Päivitetty 17.9.2022 kello 13.49: Lisätty rikoskomisario Jani Ortamalan kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos