Katso suorana maanantai-iltana: Saako Vammalan toriremontti lisärahaa ja eteneekö alikulun suunnittelu rautatieasemalle – Entä miten käy uimahallikaavan?

Sastamalan kaupunginvaltuusto päättää tänään rahoituksesta muun muassa Vammalan toriremonttiin ja rautatieaseman alikulun suunnitteluun. Näytämme kokouksen suorana tässä jutussa.

Vammalan torin remonttiin tarvitaan 350 000 euroa suunniteltua enemmän määrärahaa. Mitä Sastamalan kaupunginvaltuusto tästä tuumaa?

19.9. 14:29

Saako Vammalan toriremontti kaupunginvaltuustolta 350 000 euroa lisärahaa ja eteneekö uimahallin kaavamuutos? Entä myöntääkö kaupunki rahoitusta Vammalan rautatieaseman alikulun suunnitteluun?

Muun muassa nämä asiat ovat asialistalla, kun Sastamalan kaupunginvaltuusto kokoontuu syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina.

Kokous alkaa Sylvään koulun auditoriossa kello 18.

Näytämme tässä jutussa suorana Sastamalan kaupungin tuottaman suoran lähetyksen kokouksesta.

Vammalan torille lisämäärärahaa

Kaupunginvaltuusto päättää muun muassa 1,35 miljoonan euron määrärahan hyväksymisestä Vammalan torin saneerauksen kokonaismäärärahaksi. Alun perin toriremonttiin oli suunniteltu varattavaksi miljoona euroa, josta 500 000 euroa käytettäväksi tänä ja 500 000 euron ensi vuonna.

Urakkatarjouspyyntöjen jälkeen investoinnin kokonaismäärärahaa on tarpeen korottaa.

Kaupunginhallitus esittääkin valtuustolle, että määräraha nostetaan 1,35 miljoonaan euroon, mikä ei vielä sisällä esiintymislavaa eikä tori-wc:tä.

Vammalan torin saneerauksen urakoitsijaksi on valittu edullisimman tarjouksen jättänyt Hietaniemi Infra Oy.

Alkaako rautatieaseman alikulun suunnittelu?

Asialistalla on lisäksi Vammalan rautatieaseman kehittämissuunnitelman rahoitus. Vammalan rautatieasemalle suunnitellaan muun muassa kevyen liikenteen alikulkua ja turvallista kulkua asemalaitureille hissien ja portaiden kautta.

Suunnittelu on tarkoitus aloittaa, jos kaupunginvaltuusto myöntää tarkoitukseen oman rahoitusosuutensa 220 000 euroa. Väyläviraston osuus rahoituksesta on 376 000 euroa.

Suunnitteluvaiheen päättymisen jälkeen Sastamalan kaupungin ja Väyläviraston on määrä sopia kehittämishankkeen toteuttamisesta erikseen. Toteuttamiseen tarvittavat määrärahat tulevat kaupunginvaltuuston päätettäväksi tämän jälkeen.

Uimahallikaava hyväksyttäväksi

Kaupunginvaltuusto käsittelee uimahallin ja Sylvään korttelin ensimmäisen osan asemakaavan muutosta. Valtuuston on määrä hyväksyä asemakaava, joka määrittää uimahallitontin niin sanotulle Iisan pellolle Tampereentien varteen Vammalan sairaalakampusta vastapäätä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos