Vanhukset makaavat vuodeosastoilla ja asumispalvelut ”jumittavat”, koska välimuotoisia asuntoja ei ole – Näillä Sastamalan alueilla on paikoista suurin pula

Sastamala pyrkii lisäämään vanhusten välimuotoista asumista. Kaupunginvaltuuston kokouksessa ratkaisuksi ehdotettiin vuonna 2018 suljetun Kiikan vanhainkodin palauttamista käyttöön. Mitä siitä sanovat kaupungin viranhaltijat?

Sastamalan vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Aleksi Saukkoriipi ja tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi vastasivat Tyrvään Sanomien kysymyksiin vanhusten asumispalveluiden tilanteesta. Saukkoriipi sijaistaa tällä hetkellä syyskuun alusta Pirkanmaan hyvinvointialueelle siirtynyttä Päivi Tryykiä. Saukkoriipi siirtyy hyvinvointialueen tehtäviin itsekin vuodenvaihteessa, mutta mihin tehtävään, siitä hänellä ei ole vielä tietoa.

21.9. 17:30

Sastamalalaiset vanhukset voivat joutua odottamaan terveyskeskuksen vuodeosastoilla kuukausia, ennen kuin paikka ympärivuorokautiseen asumispalveluun löytyy.

Paikkoja ei ole, eikä hoitajia.

Asiaan on kiinnittänyt huomiota Sastamalan tarkastuslautakunta, joka arviointikertomuksessaan ihmetteli, miksi ikääntyneiden asumispalveluiden toiminnalliset tavoitteet jäivät viime vuonna toteutumatta. Viimeksi maanantaina vastauksia samoihin kysymyksiin peräsi myös kaupunginvaltuusto, kun keskustan valtuutettu Ulla Yli-Hongisto otti asian puheeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos