Pirkanmaan sosialidemokraatit asetti 17 eduskuntavaaliehdokasta – joukossa Jenni Jokinen ja Ilmari Nurminen

Ehdokkaat asetettiin Pirkanmaan sosialidemokraattien piirikokouksessa 21. syyskuuta. Vaalit käydään maalis- ja huhtikuussa.

Yksi Pirkanmaan sosialidemokraattien eduskuntavaaliehdokkaista on Sastamalan kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen Jenni Jokinen.

22.9. 10:19

Sosialidemokraattien (SDP) Pirkanmaan piirijärjestö nimesi keskiviikkona 21. syyskuuta yhteensä 17 ehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleihin. Joukossa on Sastamalan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jenni Jokinen. Sastamalan sosialidemokraatit nimesi Jokisen ehdokkaakseen jo kesäkuussa.

Lue lisää: Sastamalan sosialidemokraatit nimesi ehdokkaansa eduskuntavaaleihin: ”luonnollinen jatko poliittiselle uralle”

Myös Sastamalasta eduskuntaan noussut, nykyisin Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimiva Ilmari Nurminen (sd.) hakee jatkopaikkaa.

Pirkanmaan sosialidemokraattien keskiviikkona nimeämät muut ehdokkaat ovat Marika Ala-Herttuala, Marko Asell, Lotta Hamari, Mikko Hänninen, Sofia Julin, Hannu Järvinen, Joni Kumlander, Hanna Laine, Johanna Loukaskorpi, Mahmoud Machaal, Leena Mankkinen, Ville Merinen, Tuula Petäkoski-Hult, Taru Tolvanen ja Pia Viitanen.

Piirijärjestö ilmoitti listansa täydentyvän loppuvuoden aikana vielä kahdella ehdokkaalla. Listalla ei ole esimerkiksi Suomen pääministeri Sanna Marinin ja Tampereen kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan ja Pirkanmaan aluevaltuuston puheenjohtaja Lauri Lylyn nimiä.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on 2. huhtikuuta 2023. Ennakkoäänestys toteutetaan kotimaassa 22.–28. maaliskuuta. Ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille viimeistään tiistaina 21. helmikuuta kello 16 mennessä.

Sastamalasta on ilmoittanut halukkuudestaan eduskuntaan jo myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.), kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen (kok.), Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos (kesk.), kaupunginvaltuutettu ja hallituksen jäsen Wilhelm von Nandelstadh (rkp.) ja perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Miko Bergbom (ps.).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos