Tyrvään Sanomien kokonaistavoittavuus nousi selvästi – 26 000 lukijaa keskimäärin viikossa

Myös Tyrviksen paperilehden lukijamäärä on lisääntynyt, kertoo Kansallinen mediatutkimus.

Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2022) tuoreet luvut kertovat, että Tyrvään Sanomat tavoittaa keskimäärin 26 000 lukijaa viikossa.

Vuotta aiemmin Tyrvään Sanomat tavoitti keskimäärin 22 000 lukijaa viikossa, joten kasvua on tullut vuodessa peräti neljän tuhannen uuden lukijan verran eli lähes 20 prosenttia. Luvut sisältävät kokonaistavoittavuuden eli paperi- ja digilehden lukijat yhteensä.

Ilahduttavaa on myös se, että Tyrvään Sanomien painetun lehden lukijamäärä on kasvanut tuhannella. Vuonna 2022 keskimääräisen paperilehden numeron luki 16 200 ihmistä, kun vuonna 2021 heitä oli 15 200.

Paikallislehdistä Suomen kärkeä

Suomessa Tyrvään Sanomat on lukijamäärältään aivan kärkipäätä paikallisissa tilattavissa sanomalehdissä, sillä vain kaksi lehteä yltää Tyrvistä korkeampaan kokonaistavoittavuuteen. Sekä Vakka-Suomen Sanomien että Kangasalan Sanomien kokonaistavoittavuus on 30 000 lukijaa viikossa.

Kolmosena ovat Tyrviksen ohella Jämsän Seutu, Rannikkoseutu, Ylöjärven Uutiset ja Koillissanomat.

Sanoman aluemedioiden lehdistä Aamulehden kokonaistavoittavuus (painettu 1 päivä + digi 1 viikko) on tuoreen mittauksen mukaan 478 000 (+1,3 %) ja Satakunnan Kansan 175 000 (+6,7 %).

Sanoman paikallislehdistä kokonaistavoittavuuttaan kasvattivat Tyrvään Sanomat, Kankaanpään Seutu, Nokian Uutiset, Sydän-Satakunta, Janakkalan Sanomat, Suur-Keuruu ja Rannikkoseutu.

Tästä pääset lukemaan lehtien tutkittuja lukijamääriä.

Juttua päivitetty 27.9. kello 10.42: Lisätty tieto, että myös Kankaanpään Seutu kasvatti kokonaistavoittavuuttaan Sanoman paikallislehdistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos