Hyvinvointialueella valmisteltu työvuorosuunnittelun malli saa kovaa kritiikkiä – Sastamalassa työskentelevä hoitaja ei ole kuullut siitä mitään hyvää

Hoitajat ovat huolissaan uudistuksesta, joka muuttaa tuhansien työntekijöiden työvuoro­suunnittelun Pirkanmaalla. Viime viikolla asiaan otti kantaa myös sastamalalainen aluevaltuutettu Miko Bergbom. Kysyimme, miten tekoälyä hyödyntävä uusi malli toimii.

Sairaanhoitaja Anna Viitaniemi on huolissaan uudistuksesta, joka muuttaa sitä, miten hänen ja tuhansien muiden hoitajien työvuoroja tulevaisuudessa suunnitellaan.

26.9. 8:24

Pirkanmaan hyvinvointialueella uudistetaan työvuorosuunnittelun käytäntöjä. Uusi ohjelmistoavusteinen ja keskitetty malli on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain vuoden 2025 loppuun mennessä.

Malli on herättänyt osassa työntekijöistä huolta ja vastustustakin. Etenkin sen jälkeen, kun hyvinvointialue tiedotti siitä maanantaina 19. syyskuuta. Sairaanhoitajat Anna Viitaniemi ja Sastamalassa työskentelevä Miia Paaso sanovat, etteivät ole kuulleet uudesta mallista mitään hyvää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos