Sastamalalainen Pirjo Raunio on ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi – Äänestys on jo käynnissä

Kesällä Raunio valittiin vuoden 2022 Rukinpolkijaksi.

3.10. 15:45

Kiikkalainen Pirjo Raunio on ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi.

Vuoden vapaaehtoinen voi olla pitkän linjan vapaaehtoistoimija tai uusi tulokas. Hän toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa.

Raunio on Sydämellä Sastamalasta -toiminnan perustaja ja koordinoija. Sydämellä Sastamalasta perustettiin auttamaan Ukrainasta tulevia pakolaisia jo hyvin pian sodan alkamisen jälkeen.

Vuoden vapaaehtoista voi äänestää 24.10. asti Kansalaisareenan verkkosivuilla julkaistavalla äänestyslomakkeella tai kirjeitse postitse. Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 2. joulukuuta.

Ruokajakelua ja tavaralahjoituksia

Pirjo Raunio sai nopeasti koottua Sydämellä Sastamalasta -toimintaan eri seurakuntien, järjestöjen ja yhteisöjen innokkaat toimijat. Yhteistyötä on tehty myös Sastamalan kaupungin viranhaltijoiden ja vastaanottokeskuksen kanssa. Eri puolille Sastamalaa perustettiin keräyspisteet, joihin lahjoitustavaroita saa tuoda ja yksi pisteistä, Pirjon toimesta kaupungilta käyttöön saatu, toimii jakelupisteenä. Ukrainasta tulleet saavat hakea jakelupisteeltä kaikkea tarvitsemaansa.

Sydämellä Sastamalasta tekee tiivistä yhteistyötä paikallisen vastaanottokeskuksen kanssa ja on siivonnut ja kalustanut tulijoille asunnot. Raunio on organisoinut myös ruokajakelua ukrainalaisten auttamiseksi. Sydämellä Sastamalasta -toiminnan Facebook-sivuilla on yli 800 seuraajaa ja toiminnassa on aktiivisesti mukana kymmeniä vapaaehtoisia eri tahoilta. Mukana olevien kokonaismäärä nousee useampiin satoihin, kun mukaan laskee myös ne vapaaehtoiset, jotka ovat lahjoittaneet, ja lahjoittavat tavaraa annettavaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos