Sastamala haluaa vakinaistaa sairaanhoitajia, jotta tekijät eivät lähde muualle

Vakinaistaminen vahvistaa etenkin puhelimitse tehtävää hoidon tarpeen arviointia. Aikaisemmin hoitajien takaisinsoittoajat venyivät jopa kolmeen päivään.

Sotesi on vahvistanut asiakkaiden hoidon tarpeen arviointia määräaikaisin sairaanhoitajan toimin. Nyt nämä halutaan vakinaistaa.

6.10. 13:04

Sastamalan kaupunki aikoo vakinaistaa kaksi sairaanhoitajan toimea lääkärien ja hoitajien vastaanotossa. Hoitajien toimet ovat tällä hetkellä täytettynä määräaikaisesti vuoden 2023 loppuun asti.

Määräaikaiset toimet perustettiin alkuvuonna erityisesti helpottamaan puhelimessa tehtävää hoidon tarpeen arviointia. Ennen tätä Sotesin puhelinpalvelut olivat erittäin ruuhkautuneet ja hoitajien takaisinsoittoajat saattoivat venyä kolmeenkin päivään.

Sastamalan sosiaali- ja terveyspalveluiden johtavan hoitajan Anne Kantolan mukaan tällä hetkellä vaaditut takaisinsoittoajat toteutuvat. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaalle soitetaan takaisin saman vuorokauden aikana.

Asiakkaiden avun saantia ovat helpottaneet myös digitaaliset palvelut, kuten suosituksi osoittautunut chat-palvelu.

Sastamalan kaupunginhallitus käsittelee kahden sairaanhoitajan toimen vakinaistamista kokouksessaan maanantaina. Kantolan mukaan toimien vakinaistamisella halutaan turvata riittävän palvelun jatkuvuus paikallisesti myös hyvinvointialueen aloittaessa.

Pirkanmaalla on tällä hetkellä erittäin suuri pula hoitohenkilökunnasta ja sijaisten saatavuus on heikkoa. Riskinä on, että vakituisen toimen tullessa hoitajille tarjolle, sen vetovoima on suurempi kuin määräaikaisessa toimessa jatkaminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos