Toimi näin jos kolaroit hirvieläimen kanssa – Katso viiden kohdan lista

Paikkamerkintä helpottaa kolarin jälkiselvittelyä ja loukkaantuneen eläimen jäljitystä.

Tapahtuneesta hirvieläinonnettomuudesta tulee aina ilmoittaa hätäkeskukseen.

16.10.2022 13:08

Tapahtuneesta hirvieläinonnettomuudesta tulee aina ilmoittaa 112 hätänumeroon. Helpoiten ilmoitus hätäkeskukseen onnistuu soittamalla kolaripaikalta 112 Suomi -mobiilisovelluksella. Tällöin hätäkeskus saa tietoonsa tarkan tapahtumapaikan ja suurriistavirka-apu (SRVA) löytää perille.

"Soitto käynnistää tapahtumaketjun, jonka päätteeksi riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu eli SRVA käy noutamassa kuolleen eläimen tai käynnistää loukkaantuneen eläimen jäljestyksen”, riistasuunnittelija Reima Laaja Suomen riistakeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Autossa kannattaa pitää Suomen riistakeskuksen riista.fi -sivuilta löytyvää riistaonnettomuusmerkkiä, jossa on toimintaohjeet suurriistakolarien varalle. Merkillä voi merkitä myös kolaripaikan.

"Kolaripaikka tulee merkitä riistaonnettomuusmerkillä tai muulla autosta löytyvällä tarvikkeella, esimerkiksi muovipussilla”, Laaja neuvoo.

Merkintä helpottaa kolarin jälkiselvittelyä ja loukkaantuneen eläimen jäljitystä. Merkki asetetaan kohtaan, jossa onnettomuudessa kuollut eläin on tai josta loukkaantunut eläin on kadonnut metsään. Jos eläin on kadonnut metsään, sidotaan merkki sille puolelle tietä, minne eläin katosi.

Ohjeet

Näin toimit onnettomuuspaikalla

  1. Varoita muuta liikennettä

  2. Huolehdi loukkaantuneista taitojesi mukaan

  3. Soita 112

  4. Ilmoita kolaripaikka tarkasti

  5. Merkitse kolaripaikka

Lähde: Suomen riistakeskus

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos