Talven nopeusrajoituksiin siirrytään ensi viikolla – rajoituksista hyötyä, jota ei heti tule ajatelleeksi

Talven nopeusrajoitukset otetaan Pirkanmaan teillä käyttöön ensi viikolla.

20.10. 8:30

Pirkanmaalla siirrytään talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin pääasiassa ensi viikon keskiviikkona, kertoo Väylävirasto. Koko maassa rajoitukset ovat käytössä viimeistään perjantaina 28. lokakuuta.

Talven aikana Pirkanmaalla tulee käyttöön kaksi uutta tieosuutta, joille jätetään talvikaudeksi kiinteä nopeusrajoitus, 100 kilometriä tunnissa. Valtatien 3 uusi linjaus, Hämeenkyrönväylä, on noin 10 kilometriä pitkä nelikaistainen keskikaiteellinen valtatieosuus. Valtatiellä 9 on puolestaan käynnissä Oriveden eritasoliittymän keskikaiteellisen ohituskaistan rakentaminen.

Maanteillä nopeusrajoitukset lasketaan pääosin 80 kilometriin tunnissa, joillakin tieosuuksilla 70 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa. Rajoituksissa saattaa kuitenkin olla poikkeuksia. Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoritiellä saattaa vielä marraskuun aikana olla voimassa 120 kilometrin nopeusrajoitus, jos sää- ja keliolosuhteet sen sallivat. Myös joillakin teillä, joiden turvallisuus tai liikennemäärät sen sallivat, saattaa jäädä talviajaksi voimaan poikkeava rajoitus.

Väylävirasto muistuttaa, että talviaikana suuri osa liikkumisesta tapahtuu pimeään aikaan. Kun pimeyteen yhdistetään vesi- tai räntäsade, näkyvyys voi olla ajoittain erittäin huono.

Väyläviraston mukaan alennetut rajoitukset sekä parantavat turvallisuutta että tukevat energiansäästötarpeita. Polttoaineenkulutus laskee ja päästöt vähenevät, päällyste kuluu hitaammin ja rengasmelu pienenee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos