Ketkä olivat viime vuoden kovatuloisimpia? – Tyrvään Sanomien verokone on nyt auki

Verokoneesta löydät vuonna 2021 yli 100 000 euroa tienanneiden julkiset tulo- ja verotiedot.

Verokone kertoo yli 100 000 euroa tienanneiden julkiset tulo- ja verotiedot vuodelta 2021.

7.11.2022 8:30 | Päivitetty 9.11.2022 8:08

Tuloverotuksen julkiset tiedot vuodelta 2021 julkaistaan keskiviikkona 9. marraskuuta. Tyrvään Sanomien verokone aukeaa tässä jutussa hieman kello 8 jälkeen.

Verokoneesta löytyvät henkilöt, jotka tienasivat viime vuonna yli 100 000 euroa eivätkä ole kieltäneet tietojensa luovuttamista medialle.

Verokoneesta näet suurituloiset myös maakunnittain.

Tiedot tarkentuvat keskiviikon aikana, kun Tyrvään Sanomat yhdessä Sanoman medioiden kanssa päivittää puuttuvia tietoja verokoneeseen ja uutisoi tulokärjestä.

Verokoneessa kerrotaan henkilön verotettavat ansio- ja pääomatulot sekä maksetut verot. Ansiotulot ovat yleensä tavallista palkkaa tai esimerkiksi eläkettä. Pääomatuloa saa esimerkiksi yrityksen tai arvopapereiden myynnistä, osingoista tai vuokratuloista.

Mitä?

Verotietojen julkaisun vastustaminen

Medialle luovutettavilta verotietojen listoilta puuttuu tuloverotuksen julkiset tiedot niistä henkilöistä, jotka ovat vastustaneet tietojensa luovutusta ja joiden pyynnön Verohallinto on hyväksynyt.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus mahdollistaa tietojen luovutuksen vastustamisen.

Tyrvään Sanomat julkaisee piilotettuja verotietoja, koska verottajan kanta on vastoin lainsäätäjän tahtoa ja kaventaa kansalaisten tiedonsaantioikeutta.

Verotiedot antavat tietoa siitä, miten erilaisissa ammateissa ansaitaan, kuinka erilaisista työtehtävistä ja suorituksista palkitaan, miten suurituloiset ovat vaurastuneet, millaisia vaurastumisen mahdollisuuksia ylipäätään on olemassa ja millä tavalla verotaakka jakautuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos