Kaupunginhallitus äänesti uimahallista täpärästi – Näin äänet jakautuivat, mukana kolme varajäsentä

Seuraavaksi kaupungin talousarviota ja taloussuunnitelmaa vuosille 2024-2025 käsittelee kaupunginvaltuusto.

7.11. 16:13

Uimahallin rakentaminen seuraavan neljän vuoden aikana jakoi Sastamalan kaupunginhallituksen kahteen eri leiriin. Kaupunginhallitus äänesti asiasta käsitellessään kaupungin ensi vuoden talousarviota ja suunnitelmavuosia 2024-2025.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esityksessä uimahalli ei mahtunut suunnitelmavuosille. Äänestämään asiasta päädyttiin, kun Jarkko Mäkipää (sd.) esitti, että Sastamalan kaupunki päättää toteuttaa uimahalli-investoinnin ja sisällyttää sen investointisuunnitelmaan siten, että uimahallin hankesuunnitelma tehdään vuosina 2023-2024 ja investointi toteutetaan vuosina 2025-2026. Wilhelm von Nandelstadh (rkp.) ja Kari Kaaja (kok.) kannattivat esitystä.

Äänestyksessä uimahalliesityksen puolesta olivat myös Jenni Jokisen varajäsenenä kokouksessa ollut Merja Helander (sd.) ja Päivi Pelttari (kok.).

He jäivät viidellä äänellä vähemmistöön, kun kaupunginjohtajan esityksen puolesta ja uimahalli-investointia vastaan äänesti kuusi jäsentä; Miko Bergbomin varalla kaupunginhallituksessa ollut Janne Prihti (ps.), Antti-Matti Mattila (kesk.), Pirjo Raunio (kd.), Leena Saarelan varalla kokouksessa istunut Timo Haapanen (vas.), Maire Villo (ps.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.).

Kaupunginvaltuuston päättää Sastamalan kaupungin talousarviosta ja suunnitelmasta 14. marraskuuta. Valtuustolle etenee ehdotus, jonka mukaan uimahalli ei mahdu Sastamalan lähivuosien suunnitelmiin.

Kokous alkaa kello 15 Sylvään koulun auditoriossa.

Juttua korjattu 7.11. klo 17.40: Oikaistu tieto, että kokouksessa oli mukana kolme varajäsentä; Jenni Jokisen varalla Merja Helander, Miko Bergbomin varalla Janne Prihti ja Leena Saarelan varalla Timo Haapanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos