Kaupunginhallitus: Kiinteistövero kokonaan pois yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä äänin 9-2

Vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroon ei ehdoteta muutosta.

7.11. 16:37

Sastamalan kaupunginhallitus sorvasi yhden muutoksen valtuustolle lähtevään kiinteistöveropakettiin. Hallitus päätti äänin 9-2, että ensi vuonna yleishyödylliset yhdistykset eivät maksa lainkaan kiinteistöveroa.

Tällä hetkellä yleishyödyllisten yhdistysten kiinteistöveroprosentti on 0,5. Sastamala on kerännyt tällä reilut 30 000 euroa vuosittain.

Jarkko Mäkipää (sd) ehdotti yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroksi nolla prosenttia. Häntä kannattivat Jenni Jokinen (sd), Antti-Matti Mattila (kesk) ja Pirjo Raunio (kd). Äänestyksessä ehdotuksen taakse tulivat myös Janne Prihti (ps), Päivi Pelttari (kok), Leena Saarela (vas), Maire Villo (ps) ja Pertti Hakanen (kesk).

Kaupunginjohtajan ehdotusta kannattivat vain Kari Kaaja (kok) ja Wilhelm von Nandelstadh (r).

Mäkipää ehdotti myös rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroksi neljä prosenttia nykyisen kahden prosentin sijaan. Ehdotus tyrmättiin äänin 7-4. Mäkipäätä kannattivat vain Jokinen, von Nandelstadh ja Saarela.

Kaupunginjohtajan ehdotuksen kannalle asettuivat Kaaja, Prihti, Mattila, Pelttari, Raunio, Villo ja Hakanen.

Vakituisen asuinrakennuksen kiinteistöveroon ei ehdoteta muutosta Sastamalassa.

Sastamalan veroprosentti on 8,86

Pirkanmaan hyvinvointialueen aloittaessa ensi vuonna Sastamalan kaupungin tuloveroprosentiksi jää 8,86. Nykyinen Sastamalan tuloveroprosentti on 21,50.

Asukkaan kukkaroon ei silti enempää euroja jää, sillä valtio ottaa haltuunsa loput veroeurot ja tilittää ne hyvinvointialueille.

Sastamalassa yhden tuloveroprosentin tuotto on noin 3,6 miljoonaa euroa ja tilivuotta 2023 koskevat tilitykset noin 32 miljoonaa euroa.

Sastamalan kaupungin efektiivinen veroaste eli maksettavan kunnallisveron suhde ansiotuloihin on arviolta 6,1 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos