Valtuusto äänesti uimahallista – Katso historiallinen talousarviokokous tallenteena

Näytimme tässä jutussa suorana Sastamalan kaupungin suoran lähetyksen valtuuston kokouksesta. Nyt kokouksesta on esillä tallenne.

Sastamalan kaupunginvaltuusto kokoontuu puimaan ensi vuoden talousarviota maanantaina Sylvään auditorioon.

12.11. 18:00

Sastamalan kaupunginvaltuusto teki maanantaina isoja ratkaisuja lähivuosille, kun esillä olivat mittavat kouluinvestoinnit ja todennäköisesti myös uimahallihanke.

Isoimpana asiana kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan ensi vuoden talousarviota ja -suunnitelmaa vuosille 2024-2025.

Lue lisää: Kaupunginhallitus äänesti uimahallista täpärästi – Näin äänet jakautuivat, mukana kolme varajäsentä

Lue lisää: Äetsän koululle lisää jatkoaikaa, keskustakoulujen yhdistäminen tarkasteluun? Kaupunginhallitus sai eteensä yllätysesityksen

Talousarvio- ja suunnitelmaesitykseen sisältyi isoja hankkeita. Niitä ovat muun muassa Mouhijärven yhteiskoulun, Sylvään taitotalon ja Pehulan monipalvelukeskuksen rakentaminen. Valtuustolle kaupunginhallitus esitti, että Sastamalan talousarvio- ja suunnitelmavuosille ei mahdu uimahallihanketta ja että suunnitelma Äetsän koulun lakkauttamisesta vuonna 2026 pitää.

Lue lisää: Sastamala investoi lähivuosina noin tuhannelle oppilaalle uudet tilat – talousarvioehdotus ei sisällä uimahallia

Lue lisää: Uusi uimahalli ei ole mukana Sastamalan budjettiehdotuksessa: ”En halua vaarantaa näitä kouluhankkeita”, sanoo kaupunginjohtaja Malmberg

Sastamalan kaupunki lähetti kokouksen suorana lähetyksenä. Kokouksesta on nähtävillä tallenne 2 viikkoa kokouksen jälkeen. Voit katsoa sen alla olevasta upotuksesta.

Talousarviopäätösten lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli ensi vuoden veroprosentteja ja kaupungin peruspääoman korottamista Sasky-kuntayhtymässä 1,7 miljoonalla eurolla. Tällä rahoitetaan Vammalan ammattikoulun uutta opetustilojen investointia.

Lue lisää: Kaupunginhallitus: Kiinteistövero kokonaan pois yleishyödyllisiltä yhdistyksiltä äänin 9-2

Kokouksen esityslistan löydät täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos