Kahvikassa katosi kokoontumistilasta Sastamalan torin kulmalta, sisällä 250 euroa rahaa – Yhdistys: ei lähde vahingossa mukaan

Varkaudesta on tehty rikosilmoitus, mutta tekijän toivotaan palauttavan rahat vaikka anonyymistikin.

14.11. 10:30

Sastamalan keskustassa Onkiniemenkadulla sijaitsevasta avoimesta Toivonkulma-kokoontumistilasta on varastettu rahaa 1.-9. marraskuuta välisenä aikana. Asiasta kertoo tilaa ylläpitävä Sastamalan Kokoomus tiedotteessaan.

Euromääräisesti kyse ei ole kovin mittavasta varkaudesta, sillä kaiken kaikkiaan rahaa on kateissa noin 250 euroa. Sen lisäksi kateissa on Hippo-säästölipas, jossa rahoja säilytettiin.

Kokoomusyhdistys kertoo tiedotteessaan, että säästölipasta säilytettiin kokoontumistilassa kahvipöydän päässä ja siellä pidettiin kahvikassaa.

”Hippoa saattoi ruokkia tipauttamalla siihen vapaaehtoisen kahvimaksun”, tiedotteessa todetaan.

Yhdistys kertoo kattavansa lippaaseen karttuvilla rahoilla Toivonkulman kuluja; muun muassa siivousvälineistöä, sähkölaskuja sekä aina käyttäjille tarjolla olevia kahvittelutarpeita.

”Bisnestä tällä ei tehdä", toteaa Kokoomuksen Sastamalan kunnallisjärjestön sihteeri ja vaalipäällikkö Leena Palomäki.

Toivonkulma on ollut avoinna noin kolme ja puoli vuotta. Erityisiä ongelmia ei aiemmin ole ilmennyt.

Palomäen mukaan varkaus on harmillinen takaisku. Tähän saakka kokoontumistilan toiminta on pyörinyt mallikkaasti hyviin tapoihin, luottamukseen ja maalaisjärkeen pohjautuen. Palomäki sanoo, että vahingossa säästölipas ei varmastikaan ole lähtenyt kenenkään mukaan.

"Sen verran pulska ja kilisevä Hippo on."

Kunnallisjärjestö on jättänyt tapahtuneesta rikosilmoituksen poliisille ja erilaisin menetelmin teon ajankohtaa on pystytty tarkentamaan.

Palomäki toivoo, että tekijän omatunto alkaa kolkuttaa ja tämä palauttaa lippaan rahoineen erikseen ilmoittamaansa paikkaan. Paikan voi tiedotteen mukaan viestittää vaikka anonyymisti osoitteeseen vaalipaallikko@sastamalankokoomus.fi.

”Kotiutamme Hipon ja asiaan ei tarvitse sen koommin palata", Leena Palomäki toteaa tiedotteen mukaan.

Toivonkulma on kaikkien yhdistysten ja vastaavien toimijoiden vapaassa käytössä ilman vuokraa. Varauskalenteri on kunnallisjärjestön kotisivuilla.

Tila sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa Ex-Libriksen katutasossa Onkiniemenkadun ja Puistokadun kulmauksessa. Toivonkulmassa järjestetään paljon muun muassa kokouksia, monenlaisia harrastuspiirien kokoontumisia ja pienimuotoisia yleisötilaisuuksia. Tilaa hallinnoi Kokoomuksen Sastamalan kunnallisjärjestö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos