Esitys Äetsän koulun jatkoajasta ei toistunut – Nyt Kiikan kouluista ja palveluista tehdään uusi kokonaisselvitys

Äetsän koululle esitetään kirjastoa ja liikuntasalia.

14.11. 21:24

Sastamalan kaupunginhallituksessa esille noussut ehdotus Äetsän koulun jatkoajasta ei toistunut enää kaupunginvaltuustossa. Kaupunginhallituksen kokouksessa viime viikolla Pirjo Raunio (kd.) esitti, että Äetsän koulun toimintaa jatkettaisiin vielä jo päätetyn vuoden 2026 jälkeen.

Lue lisää: Äetsän koululle lisää jatkoaikaa, keskustakoulujen yhdistäminen tarkasteluun? Kaupunginhallitus sai eteensä yllätysesityksen

Valtuustossa tätä ei enää esitetty. Sen sijaan Pauli Pietilä (kesk.) ehdotti, että Äetsän koulun päättymisen jälkeen, vuonna 2026, Kiikassa tehdään kokonaisselvitys päiväkodin, esikoulun ja alakoulun sijoittamisesta Kiikan koulun tontille sekä kirjaston ja liikuntatilojen rakentamisesta Äetsän koululle vuonna 2027.

Pietilä toi esiin, että Kiikassa olisi mielellään jatkettu yläkoulua ja pidetty näin alueen vetovoimaisuutta yllä. Kompromissiesitykseen päädyttiin siksi, koska alkoi näyttää siltä, että jatkoaika ei olisi mahdollinen.

”Ei anna hyvää kuvaa ulospäin, jos aina riidellään näin aroista asioista kuin koulut”, Pietilä sanoi.

Myös Pirjo Raunio perusteli kaupunginhallituksessa tekemänsä esityksen poisvetämistä. Hän muistutti kuitenkin, että edelleenkään läntisellä alueella oppilasmäärä ei laske niin nopeasti kuin on ennustettu.

”Oppilasmäärä laskee keskustan alueella”, Raunio huomautti.

Hän kertoi kuulleensa hämmästelyjä siitä, miksi läntisellä alueella pitää luopua yläkoulusta siksi, että keskustan yläkoulun toimintaa voitaisiin näin ”pönkittää”. Raunio ennusti, että kuljetuskustannukset ovat Äetsän koulun sulkemisen jälkeen kasvussa, ja korosti, että kuljetukset on saatava toimimaan.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Pietilän esityksen kokonaisselvityksen tekemisestä Kiikan hankkeista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos