Vammalalaislähtöinen Lauri Inna on Porin uusi kaupunginjohtaja

Kaupunginvaltuusto kävi valinnasta vaalin suljetuin lipuin.

Porin valtuusto valitsi kaupunginjohtajaksi Lauri Innan.

14.11. 20:36

Vammalasta kotoisin oleva Lauri Inna on valittu Porin uudeksi kaupunginjohtajaksi. Valinnan teki kaupunginvaltuusto maanantaina illalla 44 äänellä.

Ministeri Krista Kiuru sai 14 ääntä ja vs. kaupunginjohtaja Lauri Kilkku yhden äänen.

Virkavaali käytiin suljetussa lippuäänestyksessä. Kannatuspuheenvuoroja ei pidetty, joten puolueiden äänestyskäyttäytymistä voi vain arvailla.

Valtuuston puheenjohtaja Mari Kaunistola (kok.) piti ennen vaalia alustuspuheenvuoron, jossa pahoitteli, että Satakunnan Kansa oli saanut tietoja rekrytointikonsultin tekemistä arvioista. Konsultti suositteli tehtävään Innaa.

Tehtävä täytettiin kuuden vuoden määräajaksi. Kaupunginhallitus neuvottelee valituksi tulleen kanssa johtajasopimuksen, jossa määritellään muun muassa palkkaus ja irtisanoutumisehdot.

Valtuusto antoi aplodit uudelle kaupunginjohtajalle.

Inna on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän siirtyy tehtävään Keskon aluejohtajan paikalta. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Salon kaupunginjohtajana sekä kunnanjohtajana Hattulassa ja Punkalaitumella.

Vammalasta kotoisin oleva Inna on aktiivinen maanpuolustusyhteisössä ja hän toimii myös lentopalloliiton puheenjohtajana.

Poliittisesti sitoutumaton Inna on 76 vuoteen ensimmäinen Porin kaupunginjohtaja, joka ei ole sosiaalidemokraatti. Edellinen oli kokoomuslainen Frans Härmä vuosina 1929–1946.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos