Valtuusto yksimielinen: Ojansuun päiväkodille selvitetään siirtotilaa ja Pehulaan monipalvelukeskusta entistä aikaisemmin

Sastamalan kaupunginvaltuusto äänesti ainoastaan uimahallista. Muista esityksistä päätettiin yksimielisesti.

14.11. 21:10

Sastamalan kaupunki ryhtyy valmistelemaan Ojansuun päiväkodin laajentamista siirtotilaratkaisuin. Kaupunginvaltuusto hyväksi maanantai-iltana yksituumaisesti Jenni Jokisen (sd.) tekemän toimenpidealoitteen siitä, että kaupunki selvittää siirtotilan hankintaa päiväkodille.

Jokinen esitti ensin Ojansuun päiväkodin siirtotilaratkaisun lisäämistä ensi vuoden talousarvion investointeihin, mutta lopulta valtuusto päätti yksimielisesti lähteä valmistelemaan asiaa toimenpidealoitteena.

Esityksen mukaan Ojansuun päiväkotiin tulee hankkia yhden varhaiskasvatusryhmän kokoinen siirtotila. Siihen sijoittuisi yksi tavalliseen varhaiskasvatukseen, ei vuorohoitoon, tarkoitettu ryhmä.

Jokinen perusteli esitystään Ojansuun päiväkodin läheisyydessä olevalla tarpeella; muun muassa Huiskoon rakentuvalle omakotitaloalueella ja Varilan sekä Marttilan asuinalueilla käynnissä olevalle omakotiasujien ”sukupolvenvaihdoksella”.

”Siirtotilasta olisi mahdollista luopua, jos lasten määrä vähenee. Lisäksi siirtotila on hinnaltaan alhaisempi ja se saadaan pystytettyä nopeammin kuin varsinainen laajennusinvestointi”, Jokinen sanoi.

Häntä kannatti muun muassa Lauri Tapio (kok.), joka esitti samalla Pehulan monipalvelukeskuksen suunnittelun aikaistamista. Tämänkin valtuusto hyväksyi yksimielisesti.

Pehulan monipalvelukeskuksen suunnittelu ajoittuu näin jo syksyyn 2023 ja rakentaminen vuosille 2024-2025. Tapion mukaan investointi olisi mahdollista toteuttaa esimerkiksi leasing-mallilla. Lisäksi hän laski, että investointi tuottaa käyttötaloussäästöjä, kun samoihin tiloihin yhdistyvät kaksi päiväkotiryhmää, alakoulu, kuntosali ja liikuntasali.

Tapion mukaan varhaiskasvatuksen tilojen käytettävyys on nyt heikko, esikoulu sijaitsee väistötiloissa, päivähoitopaikoista on puutetta ja monella lapsella on pitkä hoitomatka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos