Tyrvään murteella valtakunnan otsikoihin noussut Henri Haapamäki on ehdolla nyt kotikaupunkinsa palkituksi

Sastamalan sivistyslautakunta valitsee palkinnon saajan kokouksessaan keskiviikkona.

Henri Haapamäkeä ehdotetaan Sastamalan kulttuuripalkinnon saajaksi hyvästä syystä.

17.11. 15:45

Sastamalan vuoden 2022 kulttuuripalkinnon saajaksi on ehdolla ralliautoilija Henri Haapamäki. Sivistyslautakunta päättää palkinnon saajasta keskiviikkona.

Palkinnon saajaksi esitetään Henri Haapamäkeä. Kulttuuripalvelupäällikkö Päivi Mäki-Kerttulan valmistelun mukaan Haapamäki on positiivisella tavalla tehnyt Tyrvään murretta tunnetuksi esiintyessään rallin asiantuntijana valtakunnallisella televisiokanavalla. Haapamäki pitää Sastamalaa esillä valtakunnallisesti uudella ja tuoreella tavalla. Television lisäksi hän toimii aktiivisesti myös sosiaalisen median kanavilla, perusteluissa todetaan.

Tänä vuonna Haapamäki on valittu jo Tyrvään Sanomien ja Kulttuuria Kaikille ry:n yleisöäänestyksessä Sastamalan Avainhenkilöksi.

Lue lisää: "Mitä pirua mää siellä teen?” Tyrvään murteen ehkä tunnetuin puolestapuhuja Henri Haapamäki hämmentyi täysin tv-ehdotuksesta – Uutena Avainhenkilönä hänellä on tärkeä viesti päättäjille

Sastamalan kaupunki on jakanut kulttuuripalkintoa vuodesta 2009 asti. Palkinto myönnetään sastamalalaiselle henkilölle tai yhteisölle kaupungin näkökulmasta merkittävän taiteellisen työn tai kulttuuritoiminnan tukemiseen.

Kulttuuripalkinnon suuruus on 850 euroa. Kiertopalkintona kaupunki jakaa palkittavalle Vammalan seudun taideyhdistyksen Kalle-patsaan.

Edellisen kerran, vuonna 2020, kulttuuripalkinnon sai Keikyän Perikunta ry. Vuonna 2021 Kalle-patsasta ja kulttuuripalkintoa ei jaettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos