Tälle yhtiölle Vähä-Tiisalan tila aiotaan myydä – Mielenkiintoinen liiketoimintasuunnitelma julkistettu

Vähä-Tiisalan tila sijaitsee näkyvällä paikalla Porintien varressa.

18.11. 12:50

Sastamalan kaupunki aikoo myydä Mouhijärvellä sijaitsevan Vähä-Tiisalan tilan tarjouskilpailussa toiseksi korkeimman tarjouksen tehneelle taholle.

Korkeimman ostotarjouksen jättänyttä ei yrityksistä huolimatta tavoitettu.

Korkein ostotarjous oli 46 225 euroa, seuraavaksi korkein 45 550 euroa ja kolmanneksi korkein 44 200 euroa. Koska kolme tarjoajaa oli hyvin lähellä toisiaan, konserni- ja elinvoimajaosto päätti, että kaikilta kolmelta pyydetään suunnitelma kohteen tulevasta käytöstä.

Kolmanneksi korkeimman tarjouksen tekijä ilmoitti puhelimitse, että luopuu kiiinteistön ostamisesta.

Toiseksi korkeimman tarjouksen jättänyt Raseborgs Slotts Turism Ab (Raaseporin Linnan Turismi Oy) toimitti kirjallisen liiketaloussuunnitelman Vähä-Tiisalan tulevasta käytöstä. Yrityksen tarkoitus on luoda tilalle hevoskeskus, missä on vuokrattavia tallipaikkoja. Alueelle on tarkoitus rakentaa myös ratsastuskenttä ja myöhemmin maneesi.

Asuinrakennuksia on tarkoitus hyödyntää majoitus- ja matkailukäytössä. Yritys suunnittelee myös muita oheispalveluja alueelle.

Raaseporin Linnan Turismi Oy on ilmoittanut myös halunsa ostaa talouskeskusalueeseen rajoittuen kaksi hehtaaria peltoa toimintaansa varten.

Yhtiö on toimittanut kaupungille kiinteistöä koskevan liiketoimintasuunnitelman, yhtiön viimeisen tilinpäätöksen sekä alustavan korjaus- ja rahoitussuunnitelman.

Kaupunginjohtaja ehdottaa, että Sastamala myy yhteensä noin kolmen hehtaarin määräalan tiloista Wähätiisala ja Kirkkoniitty sillä olevine rakennuksineen Raseborgs Slotts Turism Ab:lle (Raaseporin Linnan Turismi Oy) 45 550 euron kauppahintaan ja vuokraa erillisellä sopimuksella ostajalle sen toivoman noin hehtaarin suuruisen peltoalueen tilakeskukseen liittyen.

Yhtiön kotipaikka on Raasepori. Vuonna 2021 liikevaihto oli 250 000 euroa ja tilikauden tulos 26 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos