Kuski pakeni hurjaa ylinopeutta, ajoi ojaan ja auto paloi romuksi: ”Merkittävästi tuuria mukana” – Näin yöllinen takaa-ajo eteni Vammalan keskustasta metsään

Tutkinnanjohtaja Antti Leppilahden mukaan poliisi ei meinannut pysyä pakenijan kannoilla.

Henkilöauton kuljettaja pakeni pimeässä yössä poliisia Sastamalassa. Kuva ei liity tapaukseen.

21.11. 10:30

Sastamalan keskustan liepeiltä käynnistyi perjantain ja lauantain välisenä yönä vaiheikas tapahtumaketju, joka päättyi lopulta henkilöauton ulosajoon, tulipaloon ja juoksukilpailuun Huittistentiellä.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle Tampereentieltä hieman ennen kello yhtä lauantain vastaisena yönä, kun poliisi teki alueella normaalia liikennevalvontaa. Poliisi havaitsi liikenteessä henkilöauton ja näytti kuljettajalle pysäytysmerkkiä. Tämä ei noudattanut käskyä, vaan jatkoi ajoaan ja lähti pakenemaan poliisia.

Käynnistyi takaa-ajo, jonka aikana kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta. Tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti Sisä-Suomen poliisista sanoo, että arvioiden mukaan nopeutta oli enimmillään noin 150 kilometriä tunnissa.

”Poliisiauto on koittanut seurata autoa, mutta ei ole tahtonut pysyä perässä.”

Takaa-ajo eteni Tampereentieltä keskustaan Itsenäisyydentielle, Ojansuunkadulle ja takaisin Tampereentielle. Sieltä takaa-ajo jatkui valtatie 12:lle ja kohti Huittista. Tyrväänkylän risteyksestä kuljettaja kääntyi takaisin keskustaa ja Hopun teollisuusaluetta kohti.

Hopun alueella kuljettaja teki kierroksen ja lähti jälleen kohti valtatie 12:ta ja Huittista. Valtatie 12:lla, vielä Sastamalan puolella, pakenija päätyi ulos tieltä menosuunnassaan vasemmalle puolelle.

”Poliisi ei ollut silloin edes ihan kannoilla”, Leppilahti sanoo.

Kuljettajan pakomatka ei päättynyt vielä tähänkään, sillä hän jatkoi karkumatkaansa juosten metsään. Poliisi tavoitti hänet pienen juoksukilpailun jälkeen metsästä.

Auto paloi ja tuhoutui

Poliisin tutkimusten mukaan kuljettajalla oli onnea matkassa. Ulosajon jälkeen auto syttyi viiveellä palamaan ja tuhoutui Leppilahden mukaan ”kivijalkaan asti”.

Ulosajo itsessäänkin oli raju, sillä auto kynti metsää noin 200 metrin matkan.

Kuljettaja oli yksin autossa. Poliisin tavoitettua hänet metsästä kuljettaja vietiin Acutaan tarkastettavaksi.

”Meidän tiedossa ei ole, että hänelle olisi tullut vakavia vammoja.”

”Kuljettajalla oli kyllä merkittävästi tuuria matkassa mukana.”

Poliisi epäilee kuljettajaa muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta.

Juttua tarkennettu tutkinnanjohtajalta saaduilla lisätiedoilla 21.11. kello 11.07.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos